Tako se migranti potikajo po Ljutomeru

Video prikazuje, kako trije neznani moški med trtami in grmovjem na območju Ljutomerske kleti, bežijo proti centru mesta. Policija je tujce pozneje prijela.

Prlekija-on.net, sobota, 30. maj 2020 ob 09:41
Premikanje tujcev skozi Ljutomer

Premikanje tujcev skozi Ljutomer

V zadnjih mesecih so se, predvsem zaradi pandemije Covid-19, nezakonite migracije na našem območju nekoliko umirile. A se v zadnjih tednih spet pojavlja vse več teh nelegalnih prehodov. V petek nam je tudi bralec poslal video, ki prikazuje, kako se nezakoniti migranti potepajo po Ljutomeru in bežijo pred policijo. Ob tem nam je zapisal, da se zadnje čase v Ljutomeru pojavlja vse več vlomov in tatvin, o katerih ni obveščen nihče. Sporočil je tudi, da so bili v petek priča dogodku, ko so okrog 10:45 na zemljišče Ljutomerske kleti (Ljutomerčan) zavili trije neznani moški, po njegovi oceni na daljavo, stari med 20 in 35 let. "Oblečeni v jeans, trenerke in črne vetrovke. Od vhoda na zemljišče Ljutomerčan so zavili na desno med prvim in drugim redom trte, ter se prebili do ograje, kjer je grmovje in drevje. Preskočili so ograjo ter čakali v zavetju okrog 15-20 min," nam je sporočil.

Odvržena oblačila v Babjem Ložiču

Se migranti gibljejo tudi po Babjem Ložiču?


Zbežali proti centru mesta

Kot še nam je povedal, so očividci nemudoma obvestili policijsko postajo, ob prihodu policije na območje Ljutomerčana pa so ti zbežali iz grmovja na območje nekdanje deponije v smeri trgovskega centra Jager. Nato so policisti policijske postaje Ljutomer ob pomoči vojske pričeli iskalno akcijo. Ljutomerskim policistom naj bi ob tem pomagali tudi policisti iz Ormoža, iskali pa so jih tudi po "Kačurah". "Pohvala vsem, ki nas varujejo!" še nam je ob tem zapisal. 

Iz PU Murska Sobota so v soboto zjutraj sporočili, da so zaradi nedovoljenega vstopa v našo državo bili prijeti trije tujci.

Bralec je na zemljevid zarisal tudi pot, kje so migrante zagledali in kam so nato zbežali.

Pot migrantov
Pot migrantov skozi Ljutomer
Obmejne občine so za aktivacijo 37.a člena Zakona o obrambi in napotitev vojakov na mejo

Tudi prleške obmejne občine za napotitev vojske na mejo




Več v Črna kronika