Pri Sv. Tomažu Borut mobil, mariborska nadškofija, delavci Vegrada, ...

Tradicionalna sobotna pustna povorka pri Sv. Tomažu

Branko Košti, nedelja, 6. marec 2011 ob 11:343
Povorka pri Sv. Tomažu

Povorka pri Sv. Tomažu

Sekcija Koranti, ki deluje v okviru TD Sv. Tomaž, je tudi na letošnjo pustno soboto pripravila tradicionalno pustno povorko. Za Pihalno godbo iz Dornave so se v povorki predstavili otroci vseh skupin domačega vrtca Ježek, učenci vseh razredov osnovne šole Sv. Tomaž, nato pa še skupine iz okoliških vasi in TD Mala Nedelja - Radoslavci.

Videli smo lahko palčke, sončke, škratke, duhce, zvezdno nebo, cigane, kurente, veveričke, tomašovske gospodinje z njihovimi krofi in še veliko drugih pustnih likov.

Seveda se ni bilo moč izogniti trenutni gospodarski in politični realnosti, Z Borut mobilom se je pripeljal predsednik vlade, prišli so delavci, ki delajo do 65 let in več, delavci Vegrada, brezposelni, mariborska nadškofija je zbirala prispevke za obnovo dvorca Betnava... Veliko navdušenja so poželi domači kurenti, med katerimi je tudi nekaj kurentk, pripadniki plemena Zumba, cimrmani Marije Terezije, bio pršetarna, mimo obiskovalcev je zdrvel tudi Ben Hur.

Strokovna komisija je ocenjevala aktualnost in izvirnost posameznih skupin. V kategoriji odraslih so prvo mesto osvojili Pršetinčari za predstavitev Bio pršetarne, drugo in tretje mesto sta si razdelili skupini TD Mala Nedelja za predstavitev mariborske nadškofije in Sodinec, tretji pa so bili cimrmani Marije Terezije iz Kostanja.


Več v Družabno