V Društvu vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer 26. ocenili vina

Po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk so 107 vzorcev ocenili priznani enologi Cvetka Sakelšek, Barbika Žunič, Mihael Kuhar, Ernest Novak in Slavko Žalar

Prlekija-on.net, sobota, 6. junij 2020 ob 09:18
26. ocenjevanje vina na Podgradju

26. ocenjevanje vina na Podgradju

V petek, 5. junija, je Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer pripravilo 26. ocenjevanje vina. Ocenjevanje je bilo sicer načrtovano že za 27. marca, a so ga bili primorani zaradi epidemije prestaviti, ocenjevanje pa je tokrat potekalo v Lovskem domu LD Ljutomer na Podgradju (Mitrga). Pred dnevi so v društvenih prostorih zbirali vzorce vina, po mednarodni lestvici do 20 pozitivnih točk pa so 107 vzorcev ocenili priznani enologi Cvetka Sakelšek, Barbika Žunič, Mihael Kuhar, Ernest Novak in Slavko Žalar, ob tem pa se jim je pridružila tudi Vinska kraljica Ljutomera, Martina XX, Tina Pregrad.

Letos je bila velika večina vzorcev iz Slovenije, saj zaradi nastale situacije vinarji iz sosednje Hrvaške vin niso dostavili. Degustacija vzorcev bo v društvenih prostorih potekala v ponedeljek, 8. junija, od 17. do 20. ure. V tem času bodo na voljo vsi ocenjeni vzorci.

Pri ocenjevanju so si vina prislužila 78 zlatih medalj in 8 velikih zlatih medalj. Ob tem pa velja omeniti vina, ki so prejela oceno 19 točk ali več. To so šipon - izbor, PRA-Vino, Čurin-Prapotnik (19,10), laški rizling - izbor, Klet MARO, Robert Ozmec (19,10), beli pinot - izbor, VINO reja KAUČIČ (19,10), chardonnay - izbor, Vino TROP (19,00), dišeči traminec - izbor, Plemenič Matej (19,07), rumeni muškat - izbor, Klet MARO, Robert Ozmec (19,57) in chardonnay - suhi jagodni izbor, Vinogradništvo Družina KOS (19,77).

Vsi rezulati so spodaj.



Več v Kultura in izobraževanje