Bo dostava hitre prehrane na dom zaživela tudi v Ljutomeru?

Prekmurec se je odločil, da bo vzpostavil platformo, kjer si bo možno hitro hrano naročiti na dom, tudi v Ljutomer

Prlekija-on.net, ponedeljek, 8. junij 2020 ob 18:402
Bo dostava hitre hrane na dom zaživela?

Bo dostava hitre hrane na dom zaživela?

Ker ima večina večjih mest po Sloveniji vzpostavljeno spletno naročanje hitre hrane na dom, se je Prekmurec Sebastjan Horvat odločil, da tudi na našem koncu države vzpostavi podobno platformo, ki bo omogočala, da si bodo stranke lahko pri različnih ponudnikih naročili hrano na dom.

Pred dnevi je tako že zaživela Facebook stran Foodicted.si - Dostava hitre hrane, za katero je lastnik idejo dobil lani, letos pa jo je tako uresničil ter vpisal v poslovni register kot "Foodicted.si - Dostava hitre hrane, Sebastjan Horvat s.p.".

Kot obljublja lastnik, bo dostava hitre hrane zajemala praktično celotno Prekmurje, od Lendave do Goričkega, ter tudi desni breg Mure od Gornje Radgone do Ljutomera. "Kaj je lahko lepšega, še posebej če si doma na Goričkem? Naročiš si hitro hrano in ti jo dostavi nekdo hitro, varno in zanesljivo na dom," pravi ter dodaja, da bodo ob dostavi ravnali v skladu z napotki NIJZ, prav tako bodo poskrbeli za higiensko in varno dostavo.

Sprva je bila ideja, da bo dostava hitre hrane na dom zajemala ponudnika hitre hrane McDonald's, ki kmalu prihaja v Mursko Soboto, a bo zaenkrat možno naroćanje pri vseh ponudnikih hitrih prehran, ki se bodo za to odločili. In trenutno že imajo enega ponudnika, od katerega bodo hrano dostavljali na dom, to je Fast Food Beli, naročila pa bodo pričeli sprejemati od 9. junija dalje, od 8.00 do 23.30 ure.

Kako bo delovalo?

"Stranka si bo lahko na spletni strani izbrala artikel pri izbranem ponudniku (hamburger, kebab...) in zraven pripisala npr. brez čebule. Mi to naročilo pregledamo, in pošljemo našega dostavljalca, da to naročilo prevzame in istočasno stranki dostavi na dom. Naš dostavljalec bo po pregledanem naročilu pri izbranem ponudniku, kot fizična oseba kupil z lastnim denarjem. Tako da bo ponudnik hitre hrane dobil svoj denar takoj. Dostavljalec pa ga bo dostavil na vpisan naslov in zaračunal zraven 'poštnino', ki se bo razlikovala glede na kilometrine," pove Horvat.

Kako bo z dostavo v Ljutomer?

Ker v Ljutomeru praktično nimamo dostave hrane na dom in jo izvajajo le redki ponudniki, nas je zanimalo, kako bo v primeru, če si bo nekdo na dom v Ljutomer naročil hrano in ali je v ta sistem dostave že vključen kak ljutomerski ponudnik. Horvat nam je povedal, da bo glede ponudnikov hitrih prehran v Ljutomeru še treba malo počakati, saj še ne vedo, kakšna bo situacija, bo pa nekdo iz Ljutomera lahko recimo naročil hitro hrano iz Murske Sobote, ki mu jo bodo dostavili v Ljutomer. "Stranka, ki živi v Ljutomeru ali v bližini, si bo lahko od jutri 9.6.2020 dalje naročila dostavo na dom, pri ponudnikih hitrih prehran, ki delujejo na območju Murske Sobote. Tako je bilo tudi mišljeno. Če bo pa stranka, ki biva v Ljutomeru želela naročiti dostavo na dom, in se ponudnik nahaja v Ljutomeru ali v bližini, še to žal ni mogoče," nam je pojasnil. Ob tem bo potrebno še nekaj časa, da bo vidno, kako bo ta poslovna ideja zaživela v praksi, tudi glede logistike, birokracije, stroškov... ter koliko ponudnikov se bo vključilo v to dostavo. Bo pa od jutri naprej možno naročiti hitro prehrano iz Murske Sobote in vam jo bodo dostavili v Ljutomer, pravi Horvat, ki za prihodnost upa, da bodo vključene tudi restavracije, picerije oz. ponudniki, ki se bodo za to odločili.



Več v Gospodarstvo