Prevažala tujce in pristala v priporu

En je vozil deset državljanov Egipta, drugi pa dva državljana Maroka

Prlekija-on.net, torek, 9. junij 2020 ob 12:211
Oba sta pristala v priporu

Oba sta pristala v priporu

V petek, 5. junija, smo že poročali, da so policisti malo pred 5. uro zjutraj na območju PP Podlehnik v kombiniranem vozilu prijeli 10 državljanov Egipta in državljana Češke, ki je Egipčanom kot voznik nudil pomoč pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo.

Čeha so policisti pridržali in ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zanj odredil pripor.

V zadnjih dneh mejo prestopi vedno več tujcev

Prijeli 18 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo


Enako se je zgodilo z italijanskim državljanom, ki je v soboto 6. junija, nudil pomoč pri nedovoljenem prestopu državne meje dvema državljanoma Maroka in ju želel proti plačilu prepeljati v Italijo. V tem primeru so policisti Policijske postaje Podlehnik v soboto, 6. junija, izsledili in prijeli državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo iz Republike Hrvaške v Republiko Slovenijo.

V nadaljevanju preiskave pa so policisti ugotovili, da je zraven opisanega tujca mejo nedovoljeno prestopil še en državljan Maroka, obema pa je, kot je opisano, nudil pomoč državljan Italije, ki je po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, pristal v priporu.



Več v Črna kronika