Mesec ponosa na Novartisovi lokaciji Lendava pozdravili z dvigom mavrične zastave

Novartis namreč v svojem delovanju stremi k temu, da je lahko vsak sodelavec ne glede na spol, spolno identiteto ali usmerjenost zvest samemu sebi in brez strahu pred diskriminacijo

Prlekija-on.net, sreda, 10. junij 2020 ob 09:27
Na Novartisovi lokaciji Lendava so dvignili mavrično zastavo, foto: Novartis

Na Novartisovi lokaciji Lendava so dvignili mavrično zastavo, foto: Novartis

Novartis v Sloveniji je v znak podpore skupnosti LGBTI+ izobesil mavrično zastavo tudi na svoji lokaciji v Lendavi. Novartis namreč v svojem delovanju stremi k temu, da je lahko vsak sodelavec ne glede na spol, spolno identiteto ali usmerjenost zvest samemu sebi in brez strahu pred diskriminacijo.

Novartis se vsakodnevno, tako na globalni kot nacionalni ravni, zavzema za ustvarjanje vključujočega okolja, v katerem cenijo edinstvenost, spoštujejo različne poglede in spodbujajo sodelavce, da so najboljša različica samih sebe. »Trdno verjamem, da imamo vsi pravico do svobodnih izbir in odločitev ter da nas raznolikost bogati. Ponosna sem, da delam v družbi, ki podpira skupnost LGBTI+ in si prizadeva, da bi se naši sodelavci počutili slišane ter sprejete. Verjamem, da sta strpnost in spoštovanje vrednoti, ki nas vodita v boljši jutri, zato ju začnimo živeti že danes,« je ob dvigu zastave sodelavcem povedala Katarina Klemenc, direktorica Korporativnega komuniciranja in ambasadorka LGBTI+ v Novartisu v Sloveniji.

Dvigu zastave v Lendavi se je pridružil tudi Salvatore Carmisciano, vodja stebra LGBTI+. Povedal je: ''Vesel sem, da sem del podjetja, ki spodbuja raznolikost in nas vse sprejema takšne kot smo. Vsako leto s ponosom sodelujem v aktivnostih, ki opozarjajo, da nas kljub velikemu napredku, čaka še kar nekaj korakov do vključujoče družbe za vse. Skupaj z Novartisom korakamo v pravo smer.''

V mesecu ponosa bo dvig mavrične zastave na vseh Novartisovih lokacijah v Sloveniji pospremilo tudi virtualno izobraževanje za zaposlene o vsebinah LGBTI+. Prvi korak na poti k razumevanju in sprejemanju razlik je pridobivanje znanja in spodbujanje vedenj, s katerimi lahko vsak prispeva k bolj enakopravni skupnosti znotraj podjetja in v vsakdanjem življenju.

Novartis je na globalni ravni leta 2018 pristopil k podpisu Standardov ravnanja v podporo poslovnim skupnostim pri spopadanju z diskriminacijo proti osebam LGBTI+. Podjetja imajo namreč velike priložnosti za spodbujanje raznolikosti ter promocijo kulture spoštovanja in enakosti. V Novartisu in s tem tudi v Leku so zavezani k temu, da prispevajo k pozitivnim družbenim spremembam v skupnosti, kjer delujejo. Spoštovanje človekovih pravic, prizadevanje k čim večji vključenosti in odgovorno poslovanje so zapisani v temelje delovanja podjetja.



Več v Kultura in izobraževanje