V krožišču napačno zavil, trčil v drevo in prometni znak ter se odpeljal domov

Policisti so 71-letnika kmalu izsledili. Ugotovili so, da je imel v organizmu kar 0,78 mg/l alkohola.

Prlekija-on.net, petek, 12. junij 2020 ob 10:20
71-letnik je trčil v drevo in prometni znak

71-letnik je trčil v drevo in prometni znak

Sinoči je 71-letni Ptujčan na Potrčevi cesti na Ptuju, z osebnim avtomobilom v krožišču nepravilno zapeljal v levo, v nasprotni smeri. V krožišču mu je nasproti pravilno pripeljal drug voznik osebnega avtomobila. Zaradi tega je opisani Ptujčan, da se je izognil trčenju s tem avtomobilom, sunkovito zavil v desno, preko robnika na zelenico, kjer je trčil v drevo in ga prelomil, ter v prometni znak. Kljub trčenju je s kraja odpeljal naprej, proti domu. Policisti so ga kmalu izsledili. Ugotovili so, da je imel v organizmu kar 0,78 mg/l alkohola.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Prehiter in pod vplivom alkohola

Podlehniški policisti so včeraj popoldan v Preši, zaradi prehitre vožnje, ustavili 60-letnega voznika osebnega avtomobila. V naselju Preša, kjer je hitrost s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, je vozil s hitrostjo 77 km/h.

V postopku so policisti ugotovili, da vozilo, ki ga je vozil, ni registrirano in da voznik nima vozniškega dovoljenja. Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,95 mg/l alkohola

Vozniku so nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu vozilo zasegli. Zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Pod vplivom alkohola trčil v parkirano vozilo

Včeraj dopoldan pa je 54-letni Ptujčan, na parkirnem prostoru ene od prodajaln v Spodnjih Hočah, zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v drugo parkirano vozilo.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,39 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu izdali plačilni nalog.

 



Več v Črna kronika