V tem tednu bodo znani polfinalisti letošnje sezone Lige ENA

Polfinale in finale 26. junija v Černelavcih pri Murski Soboti

Prlekija-on.net, sreda, 17. junij 2020 ob 18:30
Liga ENA

Liga ENA

Ta teden bodo potekale povratne četrtfinalne tekme letošnje sezone Lige ENA. V četrtek bo vroče na našem koncu. V goste k ŠD Teksas bar Videm ob 19. uri prihaja ekipa Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les, k aktualnim prvakom ŠD Arko Ključarovci pa ob 20. uri prihajajo nogometaši iz NK Smola. V petek ob 19. uri se bosta na Gorenjskem srečali ekipi NK Begne in KMN Pečarovci, v nedeljo ob 11. uri pa k NK Kapela Ekosen IR paneli prihaja ŠD Trnava. Polfinalni tekmi in finale bodo odigrani v petek, 26. junija, v Černelavcih pri Murski Soboti.

Kar tri "naše" ekipe z zmago na prvi četrtfinalni tekmi

Prve četrtfinalne tekme so bile uspešne za kar tri ekipe od štirih z našega konca. Aktualni prvak ŠD Arko Ključarovci je v gosteh z 0:3 (0:1) premagal ekipo NK Smola, KMN Pečarovci je na domačih tleh proti NK Begne slavil s 3:1 (2:0), NK Kapela Ekosen IR paneli pa je z zmago 4:7 (1:3) nadigral ekipo ŠD Trnava. Edina, ki je morala premoč priznati nasprotnikom, je ŠD Teksas bar Videm. Motivirani Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les so bili za njih premočni z 2:0 (2:0).

Gorenjski ekipi NK Smola in NK Begne bosta morali za napredovanje strniti vrste

Za NK Smola in NK Begne uvod v izločilne boje Lige ENA ni bil v znamenju zmag. Smola je dobila težkega nasprotnika, aktualnega prvaka lige, ki ga bo morala za napredovanje v polfinale premagati z veliko, a ne nedosegljivo razliko, v Begunje pa prihaja KMN Pečarovci. Za napredovanje v polfinale bosta morali gorenjski ekipi strniti vrste in dodobra preučiti nasprotnikovo igro.

Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les s ciljem po uvrstitvi v polfinale

Ekipa z najdaljšim imenom v vseh sezonah Lige ENA do sedaj si je na prvi tekmi priigrala prednost dveh zadetkov, s ciljem po napredovanju v polfinale pa odhaja v četrtek na gostovanje k ŠD Teksas bar Videm. Posavci se vsako sezono uvrstijo visoko, a finala do sedaj še niso videli. Njihov uspeh bo odvisen od motiviranosti in številčnosti ekipe, ki bo potovala v Prlekijo, saj veljajo Videmčani na domačem terenu še bolj močni kot sicer.

Bodo nogometaši iz ŠD Trnava na Kapeli dosegli preobrat?

NK Kapela Ekosen IR panel sicer slovi po izjemni motivaciji, moči na igrišču in podpori navijačev, a savinjske ŠD Trnava ni za podcenjevati. Ekipa, ki je v ligi prisotna že od prve sezone, se je do sedaj dobro spoznala z različnimi nasprotniki in preučila njihove načine igre. V nedeljo bodo tako lovili razliko treh zadetkov, vendar se nam obeta preobrat ali domače slavje Kapelčanov?

Spored povratnih četrtfinalnih tekem

Četrtek, 18. junij 2020:

19.00: ŠD Teksas bar Videm - Bubka bar & Gofar tisk & Gostilna Pension Les (v Sv. Juriju ob Ščavnici)
20.00: ŠD Arko Ključarovci - NK Smola (v Ključarovcih)

Petek, 19. junij 2020:

19.00: NK Begne - KMN Pečarovci (v Begunjah na Gorenjskem)

Nedelja, 21. junij 2020:

11.00: NK Kapela Ekosen IR paneli - ŠD Trnava (na Kapeli)

Polfinale in finale

Lokacija: Černelavci pri Murski Soboti

17:00: polfinale 1
18:15: polfinale 2
20:30: finale



Več v Šport