V zadnjih 24 urah prijeli 29 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti so na območju PU Maribor v zadnjih 24 urah obravnavali številne nezakonite prehode južne meje

Prlekija-on.net, petek, 19. junij 2020 ob 18:44
Policija

Policija

Včeraj, malo po 9. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili štiri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes, malo po polnoči so policisti v Obrežu prijeli osem državljanov Sirije, ki so malo pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Ker so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, so jih odpeljali v Azilni dom.

Vse osebe so v postopku obravnave zaprosile za mednarodno zaščito

Prijeli osem tujcev, vsi so zaprosili za azil


Danes, malo po 1. uri so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili štiri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes, malo pred 5. uro so policisti v Zgornji Kungoti ustavili vozilo, ki ga je vozil državljan Sirije, njegov sopotnik pa je bil prav tako državljan Sirije. Oba imata bivališče urejeno v Avstriji. V vozilu sta prevažala pet državljanov Sirije, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Voznika in sopotnika so policisti pridržali in ju bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu. Postopek s tujci sicer še vedno poteka.

Danes, malo po 6. uri pa so policisti na območju PP Podlehnik prijeli skupino osem tujcev (en državljan Sirije in sedem državljanov Pakistana), ki so malo pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujci še vedno poteka.



Več v Črna kronika