Druga polfinalista Lige ENA sta NK Kapela Ekosen IR paneli in KMN Pečarovci

Polfinale bo tako povsem prekmursko-prleški, saj sta v polfinalu tudi ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. junij 2020 ob 08:25
NK Kapela Ekosen IR paneli

NK Kapela Ekosen IR paneli

Da bosta polfinale in finale letošnje sezone Lige ENA povsem prekmursko-prleško obarvana, sta konec prejšnjega tedna poskrbela KMN Pečarovci in NK Kapela Ekosen IR paneli, ki se bosta v polfinalu srečala med seboj. KMN Pečarovci so na gostovanju v Begunjah na Gorenjskem z NK Begne remizirali z 2:2 (0:2), kar je s skupnim rezultatom 5:3 zadostovalo za napredovanje. NK Kapela Ekosen IR paneli pa so si napredovanje priigrali s skupnim rezultatom 17:5, v nedeljo pa so na povratni tekmi ŠD Trnava premagali z 10:1 (4:1). Polfinale in finale bosta potekala v petek v Černelavcih pri Murski Soboti, ob 17. uri se bosta najprej pomerila ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci, ob 18.15 pa še NK Kapela Ekosen IR paneli in KMN Pečarovci. Finale bo potekalo ob 20.30.

Ekipi se bosta v polfinalu pomerili med seboj

ŠD Teksas bar Videm in ŠD Arko Ključarovci sta prva polfinalista Lige ENA


Zadostoval remi za napredovanje v polfinale

KMN Pečarovci je na gostovanje k NK Begne potoval s prednostjo dveh zadetkov, saj je prvo četrtfinalno tekmo dobil s 3:1. Da so si nogometaši iz NK Begne napredovanje močno želeli, je pričal rezultat po prvem polčasu z 2:0, ko sta za domače zadela Siniša Miljević in Moreno Remškar. Skupno razmerje v zadetkih je bilo tako izenačeno, a so Pečarovčani v drugi polčas vstopili še bolj motivirani, z zadetkoma Jana Bukviča in Damira Fujsa remizirali ter si tako s skupnim rezultatom s 5:3 prvič v Ligi ENA priigrali polfinale.

NK Begne 2:2 (2:0) KMN Pečarovci

strelca za Begne: Siniša Miljević, Moreno Remškar
strelca za Pečarovce: Jan Bukvič, Damir Fujs

NK Kapela Ekosen IR paneli brez težav do polfinala

Polfinale se je Kapelčanom rahlo nasmihalo že po prvi četrtfinalni tekmi, ko so na gostovanju pri ŠD Trnava slavili s 4:7. Na povratni tekmi pa so svojo premoč še poglobili, zmagali z 10:1 (4:1) in se tako s skupnim rezultatom 17:5 gladko uvrstili naprej. Po štiri zadetke sta za domačine prispevala Nejc Grandošek in Denis Karoli, po enega pa Robert Kurež in Karel Šalamun. Med strelce se je pri ŠD Trnava z enim zadetkom vpisal Vane Povše.

NK Kapela Ekosen IR paneli 10:1 (4:1) ŠD Trnava

strelci za Kapelo: Nejc Grandošek (4x), Denis Karoli (4x), Robert Kurež, Karel Šalamun
strelec za Trnavo: Vane Povše

Polfinalni pari in vroči obračuni za napredovanje v finale

Polfinale in finale bosta potekala pod organizacijo Slovenske malonogometne zveze in ŠD Černelavci v Černelavcih pri Murski Soboti. Ob 17. uri se bosta pomerila ŠD Teksas Bar Videm in ŠD Arko Ključarovci, ob 18.15 NK Kapela Ekosen IR paneli in KMN Pečarovci, ob 20.30 pa bo med polfinalnima zmagovalcema potekalo finale.Več v Šport