Upokojenci pustovali

Tradicionalno društveno pustovanje v Društvu upokojencev Radenci

Filip Matko, sobota, 12. marec 2011 ob 13:16
Pustovanje v DOSOR-ju

Pustovanje v DOSOR-ju

Tradicionalno vsakoletno društveno pustovanje so v Društvu upokojencev Radenci pripravili na dan »malega pusta«, 10. Marca. In to takoj po končanem društvenem občnem zboru ter skupnem kosilu. Sledila je popoldanska zabava vse do večernih ur. Za glasbo sta tradicionalno poskrbela kar člana društva, Tonja in Dušan, posebej imenovana komisija, ob pomoči vsega sodelujočega občinstva, pa je do 17. ure ocenjevala nastopajoče na Pokaži kaj znaš, po 17. uri pa razglasila tudi najlepše maske.

Na šaljivem Pokaži kaj znaš so posameznice in posamezniki nastopili kot pripovedovalci šal, igrali na različne instrumente ter prepevali. Med vsemi so se najbolje izkazali Ema Matijevič iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, s petjem ter igranjem na gudač, kot tudi  pevski duet Ivice Stolnik in Albina Marinič.

Najlepše maske so prejele praktične nagrade šestih donatorjev. Na prvo mesto se je uvrstil »Dušni par« (nuna in duhovnik), na drugo mesto »Cvetni par« (pomladni cvet in pikapolonica) ter na tretje mesto še ena »Duhovna skupina« (dve nuni in pater). Nagrajenci so odložili maske ter zaplesali skupni ples.


Več v Družabno