Zavrh vabi – z razgledom in novim masažnim salonom

V zavetju vitic vinske trte si odslej lahko privoščite masažo, kjer razgled sega vse do Boča in Donačke gore

Aleksandra Papež, nedelja, 28. junij 2020 ob 17:36
Razgled na okolico in Lidija Kranvogel, foto: osebni arhiv in Dida Zakelšek

Razgled na okolico in Lidija Kranvogel, foto: osebni arhiv in Dida Zakelšek

Lidija Kranvogel iz okolice Lenarta je to poletje izkoristila za uresničitev dolgoletne želje - lasten masažni salon. V zavetju vitic vinske trte v neposredni bližini družinskega doma na Zavrhu ga je pretekli petek pokazala javnosti.

V neposredni bližini razglednega stolpa na Zavrhu so v petek, 19. junija, odprli masažni salon Vitis. Lidijini sokrajani so masažni salon dobro sprejeli in se v tem tednu tudi že odpravili na njeno masažno mizo.

Masaža z razgledom vse do Boča in Donačke gore

"Že dolgo sem si želela svoj prostor za izvajanje masaže." pove Lidija, ki je leta 2007 pridobila nacionalno poklicno kvalifikacijo za maserko, dobro spoznala anatomijo in fiziologijo telesa ter se specializirala na področju terapevtske masaže hrbta in športne masaže. V prvi polovici leta 2020 pa je zaključila še izobraževanje za anticelulitno maderoterapijo in vakuumsko masažo problematičnih delov telesa.

"Vedno me je zanimalo delovanje telesa, predvsem povezanost med luno in fizičnim počutjem človeka, lunin vpliv na ženski cikel, zato tudi moj logo, ki ga je oblikovala Dida Zakelšek, če ga dobro pogledate, v ozadju skriva nežno obliko lune, v samem imenu salona pa črka T ponazarja prvinsko ženstvenost in plodnost." razloži Lidija, ki je za svoj masažni salon izbrala ime Vitis, kar odlično sovpada z vinorodnim okolišem, kjer Lidija biva in dela.

"V načrtu imam tudi možnost masaže na razgledni terasi ob salonu, kjer razgled sega vse do Boča in Donačke gore." Predstavnice ženskega spola pa zelo zanima predvsem učinek anticelulitne maderoterapije in vakuumske masaže problematičnih delov telesa. "Vsekakor učinkovito." v smehu pove Lidija.

Tudi sicer rada počne »vse živo«

Lidija bo delo v masažnem salonu opravljala ob redni službi, kar ji ne predstavlja težave, saj tudi sicer rada počne »vse živo«, kakor sama opiše svoj prosti čas. "Dan pričnem z jogo, rada kolesarim, skrbim za rože, pozimi kvačkam. Dogovarjam se za sodelovanje s sokrajanko Matejo Fištravec, izdelovalko naravnih mil IOMY Delights, da bi izdelala kvačkane blazinice za piling. Zanimajo pa me tudi prehrana, eterična olja in njihovi učinki, o tem res veliko berem." razloži Lidija, ki je izgled svojega novega salona prepustila prijateljici in oblikovalki Tjaši Peserl iz Lenarta, katera je poskrbela, da bodo Lidija in njene stranke v masažnem salonu res začutile ambientalni mir in pristna občutja sprostitve ter odtekanja dnevnih skrbi.

Masaža pa je lahko tudi lepo darilo je prepričana Lidija, ki svojim strankam nudi tudi možnost nakupa darilnih bonov.

Lidiji pa pri njenem delu pomagajo partner Matej in otroka Maruša ter Jaša, ki so nanjo tudi zelo ponosni. Maruša in Jaša pa se z veseljem prepustita tudi t.i. mini masaži, masaži namenjeni otrokom.



Več v Gospodarstvo