Društvo Oldtimer Stara Gora gostilo ljubitelje mopedov

Ljubitelji starodobne tehnike so se razveselili preklica epidemije in izpeljali srečanje

Prlekija-on.net, ponedeljek, 29. junij 2020 ob 09:34
Srečanje ljubiteljev mopedov

Srečanje ljubiteljev mopedov

Ljubitelji starodobne tehnike smo se razveselili preklica epidemije. Pretekla srečanja v času razglašene epidemije covid-19 so v večini društva odpovedala. Tako smo se razveselili tople sončne nedelje in izpeljali enajsto srečanje ljubiteljev mopedov. Res je, prav ste slišali srečanje starih legendarnih mopedov Tomos, Colibri, APN-k in drugih. Zbralo se nas je okrog devetdeset udeležencev pri društvenih prostorih v Bolehnečicih kjer imamo tudi muzej starodobne tehnike. Po uvodnih prijavah, zajtrku in jutranjem klepetu nas je nagovoril predsednik društva Alojz Slekovec, predstavil nam je potek celodnevnega dogajanja in podal priporočila NIJZ, ki jih moramo upoštevati.

Na krožni panoramski vožnji smo se najprej ustavili na Blaguškem jezeru, kjer je nastala nova turistična destinacija Glamping Blaguš. Obujali smo spomine, ko smo bili še nekoliko mlajši in se kopali v tem jezeru in imeli nedeljske piknike. Naslednja postaja je bila v Cerkvenjaku ob Šumica baru, kjer smo se okrepčali in v senci vsaj malo ohladili naše mopede. Tu smo postavili obiskovalcem in udeležencem drugih novodobnih motornih koles naše stare konjičke na ogled. Istočasno je potekal blagoslov motornih koles.

Po nekaj kilometrih smo se ustavili v Aerocentru Cerkvenjak, kjer so potekale šaljive igre med klubi v različnih spretnostih. V vseh treh kategorijah so zmagali predstavniki Moped kluba čmrlji iz Loparja. Ta klub se je letos našega srečanja prvič udeležil. Seznanili smo se z delovanjem aero kluba in si ogledali njihova letala. Zadnji postanek na krožni vožnji nas je pripeljal do družinske drevesnice Druzovič v Drbetince. Seznanili so nas z njihovo vzgojo sadik in nas pogostili. Po vrnitvi v Bolehnečice smo imeli podelitev spominskih pokalov, se družili in izmenjali mnenja. Ogledali smo si lahko tudi muzej, ki je ponovno odprt. Če se razmere ne bodo zaostrile glede epidemije se vidimo že v nedeljo na srečanju ljubiteljev starih koles.

Srečko Lukovnjak Kramberger
Foto: Aleksander Vuk



Več v Družabno