Gost razgrajal in grozil zaposlenim, da bo lokal zažgal

V Ormožu se je gost večkrat vrnil v lokal ter grozil zaposlenim, dokler ga niso policisti pridržali do streznitve

Prlekija-on.net, torek, 30. junij 2020 ob 12:37
Policisti so ga pridržali do streznitve

Policisti so ga pridržali do streznitve

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 29. junija, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8.30 uri so na podlagi Odredbe Okrajnega sodišča Ormož privedli osebo na zaslišanje. Ob 8:30 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in mira v Podgorcih, kjer je sosed žalil soseda ter njegovo ženo. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 9:20 uri so na območju občine Sveti Tomaž sprejeli naknadno prijavno kršitve javnega reda in mira. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Ob 12:00 uri so na policijski postaji sprejeli prijavo kaznivega dejanja »Nevestno delo v službi«.

Ob 13.09 uri so v naselju Jastrebci zavarovali kraj prometne nesreče III. kategorije med voznikom mopeda in voznikom traktorja. Pri tem se je voznik mopeda hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v splošno bolnišnico Ptuj. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14:47 uri so bili obveščeni o poškodbi osebnega avtomobila in sicer je vozniku v naselju Dobrovščak zaradi neurja padla veja na vozilo in ga poškodovala.

Ob 21:00 uri so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije, dogodek na lokalni cesti v naselju Sodinci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zapeljal izven vozišča pri tem pa ni nastala materialna škoda na vozilu ali cestni infrastrukturi, izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Grozil, da bo poškodoval lokal in ga zažgal

Ob 20:13 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je gost razgrajal in grozil zaposlenemu, pred prihodom patrulje na kraj pa je odšel s kraja. Okrog 20:36 se je kršitelj na kraj vrnil s traktorjem ter grozil, da bo poškodoval lokal in ga zažgal ter se pred prihodom patrulje odpeljal s kraja. Zatem pa se je ob 22:36 uri ponovno vrnil na kraj ter nadaljeval z grožnjami tam zaposlenim. Policisti so na kraju kršitelja prijeli ter zoper njega odredili pridržanje do streznitve. Zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru, mu je bil izdan plačilni nalog. V nadaljevanju pa je bilo sprejetih več ovadb za kaznivo dejanje »Grožnja« in kaznivo dejanje »Poškodovanje tuje stvari«. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 6.00 uri so policisti na glavni cesti iz Središča ob Dravi proti Ormožu zaustavili vozilo poljskih registrskih tablic, v katerem so bili štiri osebe, dva državljana Ukrajine in dva državljana Vietnama. Zaradi suma ilegalnega prehoda državne meje, so bili vsi pridržani in so v postopku ugotavljanja okoliščin ilegalnega prehoda državne meje.



Več v Črna kronika