Policisti obravnavali številne nezakonite prehode meje

Prijeli so državljana Pakistana, Afganistana in štiri državljane Nepala, 15 domnevno državljanov Pakistana, ki so zaprosili za azil, pet državljanov Turčije, dva državljana Vietnama...

Prlekija-on.net, sreda, 1. julij 2020 ob 18:45
Tujci

Tujci

V petek, 26. junija, smo poročali o treh obravnavanih nedovoljenih prehodih državne meje. Med drugim so policisti tistega dne, okoli 5. ure na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili tri skrite tujce in sicer dva državljana Sirije in enega Iranca, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Voznik, 48-letni turški državljan je vse tri tujce skrival v kabini vozila, ki ga je vozil. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1) so mu policisti takrat odvzeli prostost in ga pridržali. Po zbranih obvestilih so ga s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.

Ostalim prijetim tujcem so policisti zavrnili vstop v državo in jih napotili nazaj na območje Hrvaške.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

V ponedeljek zjutraj so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznih dovoljenj. Policisti so ga oglobili.

Prijeli državljana Pakistana, Afganistana in štiri državljane Nepala

V ponedeljek popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli državljana Pakistana, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.

Popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli enega državljana Afganistana in štiri državljane Nepala, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno vstopili iz Hrvaške v Slovenijo. Postopek s tujci še poteka.

Vseh 15 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito

V sredo zgodaj zjutraj so policisti na območju PP Šentilj prijeli sedem tujcev, domnevno državljanov Pakistana, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo med slovenijo in Hrvaško. Še osem jih je uspelo prestopiti tudi državno mejo z Avstrijo, vendar so jih avstrijski varnostni organi uspeli prijeti in so jih predali slovenskim policistom. Vseh 15 je med postopkom zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v Azilni dom.

Prevažala tujce in ilegalno prestopili mejo

V torek, okrog 23. ure, so policisti na območju PP Podlehnik obravnavali hrvaškega voznika, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Turčije, ki so ilegalno prestopili državno mejo. Vozniku je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

Na območju PP Ormož pa so policisti v torek zjutraj ustavili vozilo ukrajinskega voznika s poljskimi registrskimi oznakami, v katerem sta bila ob ukrajinskem sopotniku, še dva državljana Vietnama. Tudi državljana Ukrajine sta v pridržanju, ostali bodo predani hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika