Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh

Knjiga, v kateri bo vsak našel kaj o sebi in o svojih prednikih

Branko Košti, nedelja, 13. marec 2011 ob 18:352
Mala Nedelja

Mala Nedelja

Turistično društvo Mala Nedelja - Radoslavci zaključuje večletni projekt izdaje monografije Male Nedelje z okolico. Gradivo za knjigo je dolga leta zbiral in urejal znani domačin, ljubiteljski zgodovinar in ljudski pesnik Ludvik Rudolf, v zadnjih letih mu je veliko pomagala etnologinja Jelka Pšajd iz Pokrajinskega muzeja v Murski Soboti, fotografsko gradivo pa je v glavnem obdelal ljubiteljski fotograf, domačin Branko Kosi.
Knjiga z naslovom Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh bo izšla predvidoma do sredine junija letos.

Pred izidom knjige je Breda Žunič, ravnateljica OŠ Mala Nedelja zapisala: "Po zaslugi Ludvika Rudolfa je tik pred izidom knjiga, na katero moramo biti ponosni. Le redkokateri kraji v Sloveniji imajo kaj podobnega. KNJIGA, KI JO MORA IMETI VSAKA HIŠA, VSAK, KI JE, JE BIL ALI BO KAKORKOLI POVEZAN Z LJUDMI, ŽIVLJENJEM V KRAJIH PRI MALI NEDELJI. KNJIGA, v kateri je zbranih trideset let trdega dela, številnih poti, mnogih pogovorov, tisoče popisanih listov, usklajevanj in truda našega Ludvika. Knjiga vsebuje vsa področja dela in življenja naših krajev: neprecenljiv dokument, ki ga lahko beremo od začetka ali po temah, ki nas zanimajo, prepoznavamo naše prednike, njihovo življenje, šege in navade… Branje za učence, dijake, študente, ki bodo na enem mestu našli potrebno gradivo za svoje delo. Branje za vse, ki smo kakorkoli povezani z našimi kraji: smo tu rojeni, tu delamo in živimo, smo mladi ali starejši, moški ali ženske… VSAK BO NAŠEL KAJ O SEBI IN O SVOJIH PREDNIKIH."

Beseda o Mali Nedelji in njenih ljudeh bo imela 800 strani (510 strani teksta, 194 barvnih fotografij, 170 črnobelih fotografij in 80 ilustracij). Cena knjige v prednaročilu je 50,00 €, možno je plačilo v dveh obrokih. Knjiga bo primerno darilo svojcem, prijateljem, sorodnikom in tudi poslovnim partnerjem. Knjigo lahko naročite na e-naslovu: mala.nedelja@gmail.com, na tem naslovu lahko dobite tudi vse dodatne informacije.


Več v Kultura in izobraževanje