Ljutomerčani s polovičnim uspehom, finalni turnir vse bližje

Bioplin Gjerkeš Pomurska košarkarska liga 2010/11

Prlekija-on.net, sreda, 16. marec 2011 ob 11:00
V 15. krogu Bioplin Gjerkeš PKL 2010/11 je vodilna ekipa lige, PŠK Ljutomer 1 doma premagala ekipo KK Lindau Lendava, KD Sobota je v Ljutomeru bila boljša od PŠK Ljutomer 2KK GMT Beltinci so doma porazili ekipo KK SE Kerčmar Gornji Petrovci, SBK Gornja Radgona pa v gosteh ekipo KK Paloma Sladki Vrh. Zadnjeuvrščena ekipa KK Sveta Ana je v tem krogu bila prosta.

Do konca rednega dela so še trije krogi oz. dva za ekipe z 14 odigranimi tekmami, za finalni turnir pa bo potekal še hud boj. PŠK Ljutomer 1 in KD Sobota zasedata vrh lestvice, za preostali dve mesti pa se bodo borile ekipe PŠK Ljutomer 2, SBK Gornja Radgona, KK Paloma Sladki vrh in KK GMT Beltinci.

KK GMT Beltinci
: KK SE Kerčmar G. Petrovci
76 : 56 (26:14, 12:16, 16:11, 22:15)
sobota, 12.3., 15.30, OŠ Beltinci; Makovec, Mlinarič

KK GMT Beltinci: Kukel T. 22, Zver 17, Kukel M. 15, Fujs 9, Ferčak 5, Bojnec 5, Horvat 0
KK SE Kerčmar Gornji Petrovci: Bratkovič 24, Ismajlovič 14, Lopert M. 6, Lopert D. 4, Kerčmar D. 4, Kuronja 2, Rajnar 2, Domjan 0, Šinkec 0

V soboto, 12.03.2011 smo v športni dvorani OŠ Beltinci odigrali 15. krog Bioplin Gjerkeš PKL. V goste je prišla ekipa iz Gornjih Petrovec.

Ker smo oboji brez realnih možnosti za F4 se je tekma pričela v sproščenem vzdušju. Omeniti velja tudi, da smo domačini igrali brez Cöra, ki je poškodovan, pri gostih pa je manjkal Brinar.

Začetek tekme je postregel z izenačeno borbo, vendar smo domačini hitro prevzeli pobudo in sredi četrtine naredili delni izid 12:0. Tako se je že 1. četrtina končala z visokim vodstvom »žutih« (26: 14). V nadaljevanju 1. polčasa je bilo moč videti izenačeno tekmo, vendar pa je sama igra pri obeh ekipah bila zelo raztrgana in z veliko napakami. Veliko je bilo individualne igre. Pri gostih je v tem delu blestel Bratkovič, domačini pa smo naredili enostavno preveč nepotrebnih napak. Petrovčani so poskušali z agresivno obrambo, kar je ob zmedenosti domače ekipe obrodilo nekaj sadov in tako se je polčas končal z zmanjšanim vodstvom Beltincev za 8 točk. Začetek drugega polčasa je obetal zanimivo in izenačeno nadaljevanje, saj so gostje z borbenostjo in vnovičnimi napakami domačinov v prvih štirih minutah dosegli 9 točk in se približali le na točko zaostanka. Sledila je minuta odmora, nakar se je tehtnica spet krepko prevesila na stran Beltincev, predvsem po zaslugi dvojice Kukel T. in Zver, ki sta bila najbolj razpoložena v 3. četrtini. Zadnjih 10 minut je postreglo z nekaj zadetimi trojkami gostujoče ekipe, domačini pa smo pridno zadevali proste mete, proti koncu tekme pa prišli še do nekaj lahkih košev. Razen v začetku drugega polčasa torej zmaga domačinov ni bila ogrožena in je zasluženo končala v Beltincih. Gostom iz Gornjih Petrovec pa čestitamo za fer in borbeno tekmo.

KK Paloma Sladki Vrh : SKB Gornja Radgona
65 : 71 (27:18, 13:9, 8:23, 17:21)
sobota, 12.3., 18.00, OŠ Sladki Vrh; Kous, Chowdhury

KK Paloma Sladki Vrh: Cehnar L. 28, Stampfer 12, Breg 8, Cof 7, Vernik 7, Cehnar G. 2, Kneževič 1, Kikl 0, Nerat 0, Tratenšek 0
SBK Gornja Radgona: Novak 32, Gomboc 13, Rajnar 12, Kuhar 7, Slavič 5, Loncner 2, Kozic 0, Belak 0, Budja 0, Zih 0

Dne 12.3. sta se v Sladkem Vrhu pomerili trenutno 4 in 5 ekipa na lestvici. Pri domačinih je svoj prvenec doživel Nikola Stampfer. Na to smo čakali že prvega kroga in končno je do tega prišlo. V prvem polčasu sta prav Stampfer in Luka Cehnar pridno polnila koš gostov, ki nikakor niso znali ustaviti našega novega tandema. V drugi polovici druge četrtine je prednost znašala že 17 točk za domačine. Ob polčasu je semafor kazal prednost 13 točk za domačine. Kasneje pa totalen razpad sistema domačih igralcev-gostje so naredili delni izid 0:14 in prvič na tekmi povedli. Po nekaj menjavah v domači ekipi je začelo spet dišati po boljših časih-a ne za dolgo! Novak iz Radgone se ni strinjal....in pridno zadeval iz vseh možnih položajev....Končni rezultat je glede na prikazano na igrišču zaslužen. Rad bi čestital ekipi SBK Radgona za prijetno druženje po tekmi. Mi smo si sicer zakomplicirali pot na FF....a še vedno je vse odvisno od nas samih-3 tekme 3 zmage.....pa smo not :)

PŠK Ljutomer 2 : KD Sobota
66 : 80 (22:21, 13:19, 13:19, 18:21)
sobota, 12.3., 18.00, ŠIC Ljutomer; Makovec, Mlinarič

PŠK Ljutomer 2: Preglej 20, Šiškin 17, Munda 13, Frangež 10, Kosi 4, Kočevar 2, Kolbl 0
KD Sobota: Pok 29, Bilič 20, Lukač 14, Skandali 10, Čep 5, Titan 2, Melin 0

V soboto smo v ljutomerski dvorani odigrali petnajsto kolo PKL lige v kateri smo gostili KD Sobota. Tekma je bila izrednega pomena za nas, saj bi nam zmaga pomenila velik korak k napredovanju na zaključni turnir. Tudi Sobočanci so prišli motivirani, še posebej po porazu z 20:0 v prvem medsebojnem »dvoboju«. Obe ekipi sta prišli na tekmo oslabljeni, vendar domačini veliko bolj, saj nas je na tekmo prišlo le sedem.

Uvodni skok za žogo je pripadel nam, vendar nam je vzel enega igralca in tako nas je na klopi ostalo le še šest igralcev. Igra na obeh straneh je temeljila večinoma na zadetih metih iz razdalje, gostje so spustili tudi kako žogo na visokega centra, ki je bil precej razpoložen za zadevanje kakor tudi jezikanje. Vendar vse v mejah športnega žara. Prva četrtina je pripadla nam z 21:20.

Druga četrtina ni prinesla nič novega, le majhno zmedenost mlajših Prlekov, kar se je poznalo pri rezultatu saj so gostje prišli do malo višje prednosti na polčasu in sicer petih točk.

V petminutnem odmoru smo si domačini malo odpočili in se pripravili na novih dvajset minut tekanja z tekaško razpoloženimi Prekmurci. Ti so se še bolj razleteli po igrišču in po uvodni parih minutah naredili dvomestno razliko. Domači smo z postregli vmes z kakim košem, ampak so tempo držali gostje. Tako se je nadaljevala tudi zadnja četrtina, v kateri so gostje še dalje zadevali mete z razdalje, domačini pa smo preutrujeni, da bi sledili njihovem tempu le-te grešili. Končen rezultat je kazal v prid soboškim kolegom, katerim tudi čestitamo za zmago. Igrajo zelo kvalitetno in hitro košarko. Mi pa bomo iskali priložnost na drugih tekmah za uvrstitev na FF.

PŠK Ljutomer 1 : KK Lindau Lendava
68:64 (15:19, 19:12, 19:19, 15:14)
sobota, 12.3., 20.00, ŠIC Ljutomer; Makovec, Zdravkovič B.

PŠK Ljutomer 1: Domajnko 25, Mihorič 12, Mesarič 12, Jakelj J. 7, Miholič N. 4, Sedmak 3, Vozlič 1, Črnjavič 0, Vaupotič 0
KK Lindau Lendava: Sijarič 21, Horvatič S. 12, Hozjan T. 12, Kuk 8, Hozjan M. 6, Žalig 5, Horvatič G. 0

(12. sušec 2011; ŠIC Ljutomer; 20.00)

Na slovenski praznik zaljubljencev (Gregorjevo) sta se v ljubezenski ples pod obroči nove lotmerške telovadnice zavrtela dva dolgoletna »plesna partnerja« (ekipa PŠK Ljutomer 1 in KK Lendava). Že sama številčnost akterjev je nakazovala, da so Ljutomerčani pripravljeni na množično kolo (10 prijavljenih »plesalcev«), dočim so se gostje iz Lendave odločili za bolj intimno verzijo čardaša (7 nastopajočih).

Uvodne minute prvega dela plesnega nastopa (beri: prve četrtine) so se plesale po taktih energičnega čardaša. Gostje so Prlekom neprestano vsiljevali zelo enostaven vendar hkrati tudi zelo učinkovit plesni korak (podaja na centra, ki nato iz neposredne bližine učinkovito poentira). Najverjetneje so se ljutomerski centrski plesalci pripravljali na nežen valček z nižjimi soplesalci in na dinamičen ter fizičen ples nasprotnikov skozi celotni plesni turnir enostavno niso našli ustreznega protitakta.

V drugem sklopu (beri: drugi četrtini) so »večni lotmerški študenti« rahlo spremenili plesno glasbo in so si s hitrim dunajskim valčkom priplesali minimalno vodstvo (beri: Igralci PŠK 1 so z nekaj hitrimi proti- in pol-napadi ujeli ter ob koncu polčasa tudi prehiteli ljubitelje oranžnega usnja iz Lendave.) Iz obdobja plesanja po taktih glasbe nežnega, svetovljanskega in aristokratskega dunajskega valčka se je žal zgodil zelo grobi incident, ki ne sodi na nobeno plesišče, kaj šele na košarkaški parket sicer zelo disciplinirane ter umirjene tekme.

Tretji del epskega plesnega spopada je potekal v duhu dobre domače polke (Etnologi sicer trdijo, da je ta ponarodeli slovenski ples skupaj z »frajtonarco« na sončno stran Alp prišel od »anšlusarskih« severnih sosedov). Tako kot je osnovni korak, s katerim se običajno zavrtimo na glasbo legendarne Golice, sestavljen zgolj na ritmično prestopanje z ene noge na drugo, tako je potekal tudi tretji del športno-zabavne prireditve »Košarkarji plešejo«. Obe ekipi sta se namreč vseskozi izmenjevali pri doseganju košev in sta zato v tretji četrtini dosegli identično število košev.

Sklepni del »plesnega spopada« je od domačinov zahteval spremembo ritma ter takta, če so želeli požeti končni uspeh. Umirjene ritme so zamenjali z divjim ter energičnim tangom. Rdečo vrtnico v zobeh so zamenjali s spodbudnimi besedami in uspeh ni izostal. Če smo pošteni, moramo tudi priznati, da se je ob koncu plesalo po prleškem taktu tudi zato, ker je plesalcem čardaša primanjkovalo svežih akterjev in ker so prevečkrat drugi plesni skupini stopili na nogo (beri: Po izključitvi brutalnega gosta je bila preostala šesterici obremenjena z osebnimi napakami.)

Kljub nesrečnemu incidentu (katerega najstrožje obsojam) se moram prijateljem iz Lendave zahvaliti za lep ter umirjen »Gregorjev ples«. Manjša graja je namenjena zgolj drugi ljutomerski plesni skupini (beri: PŠK 2), ki je očitno ubrala zelo umirjene , počasne ter tihe ritme bluesa, kar se je poznalo na zelo »gledališkem vzdušju« v telovadnici.

So pa mladci vse popravili kasneje v bližnji diskoteki, ker so bili ob divjih rock ritmih priče rojstvu nove prleške tradicije (PRLEŠKI VAL – nabij !!!!!!!)

Sestavil: Jernej Jakelj (PŠK Ljutomer 1)

Lestvica:

mestoekipatekmezmageporazikoš +
koš -
koš dif.
točke
1.PŠK Ljutomer 1141131034848+18625
2.KD Sobota13112981838+14323*
3.
PŠK Ljutomer 2148
61046916
+13022
4.
SBK Gornja Radgona1486
11211050+7122
5.KK Paloma Sladki vrh1385945841+10421
6.KK GMT Beltinci13
67938920
+1819
7.KK SE Kerčmar Gornji Petrovci13310837
960
-123
16
8.KK Lindau Lendava1349900878
+22
16*
9.KK Sveta Ana131126871206
-519
14

* ekipa ne dobi točke za poraz

16. krog (18. - 20.3.):

SBK Gornja Radgona : KK Sveta Ana
sobota, 19.3., 15.00, ŠD Radenci

KK SE Kerčmar Gornji Petrovci : KK Paloma Sladki Vrh
sobota, 19.3., 16.00, OŠ 1 MS

KK Lindau Lendava : PŠK Ljutomer 2
sobota, 19.3., 20.00, SŠ Lendava

KD Sobota : KK GMT Beltinci
sobota, 19.3., 20.00, OŠ 3 MS

prosti: PŠK Ljutomer 1


Več v Šport