Srce parajoča zgodba s Ptuja, ko mama 5-letnemu sinčku ne more kupiti čokoladnega navihančka

In ne, to ni zgodba iz daljne Afrike. Iz drugega konca sveta. To, je zgodba iz Ptuja, je ob tem še zapisala nakupovalka, ki je bila priča dogodku v trgovini.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. julij 2020 ob 09:559
Mamica in fantek z očmi, modrimi kot morje, sta brskala po policah...

Mamica in fantek z očmi, modrimi kot morje, sta brskala po policah...

V petek se je po Facebooku razširila zgodba iz ene od trgovin na Ptuju, kjer je nakupovalka opazila mamico in fantka, ki sta nakupovala. Prizor, kako sta mamica in okoli 5 let star fantek z očmi, "modrimi kot morje" brskala po policah z izdelki iz akcije ali pred iztekom roka, ji je orosil oči.

Fantek si je zaželel čokoladnega navihančka, a si ga nista mogla privoščiti. "Mamica, kaj boma midva vedno revna ali si boma kdaj lahko kupila navihančka, saj si ga boma delila obljubim," je med drugim povzela njune besede.

Šla sta tudi mimo igračk, kjer je mama fantku razložila, da mogoče Božiček letos ne bo pozabil nanj. "Veš, saj ne rabim igraćk. Jaz bi samo rad, da bi se ti kdaj smejala," je povzela fantkove besede.

Nakupovalka ob prizoru ni ostala ravnodušna in je v svojo košaro nabrala vse te izdelke, ki si jih mama in fantek nista mogla privoščiti, na blagajni plačala in jih izročila fantku. "Vsedla sem se v avto in po radiju je bila pesem Kreslina - Pustite nam ta svet.Tudi jaz sem potrebovala nekaj minut, da sem se lahko odpeljala. In ne, to ni zgodba iz daljne Afrike. Iz drugega konca sveta. To, je zgodba iz Ptuja," je še med drugim zapisala.



Več v Kultura in izobraževanje