Prekmurje zajela nevihta z nalivi, vetrom in točo

Uprava RS za zaščito in reševanje poroča o odkritih strehah in udaru strele v naravi. Tudi v sredo so možna neurja.

Prlekija-on.net, sreda, 22. julij 2020 ob 00:23
Toča je ponekod uničila poljščine. Tudi v sredo bodo možna neurja.

Toča je ponekod uničila poljščine. Tudi v sredo bodo možna neurja.

V torek, okoli 20. ure, je Prekmurje zajela močna nevihta z nalivi, vetrom in točo. Toča je padala v večih krajih po Prekmurju, predvsem na Goričkem, Uprava RS za zaščito in reševanje pa poroča o odkritih strehah in udaru strele na tem območju. Toča je ponekod uničila poljščine.

Ob 20.06 je v naselju Dolina, občina Puconci, zaradi močnega vetra odkrilo več streh stanovanjskih objektov. Gasilci PGD Dolina in Vaneča so strehe zaščitili in na enem stanovanjskem objektu prekrili streho na površini okoli petih kvadratnih metrov.

Ob 20.14 je v naselju Vaneča, občina Puconci, zaradi udara strele zagorelo v naravi. Požar na površini dveh kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Andrejci.

Pred nevihto v Murski Soboti

Toča ponekod uničila pridelek, nevihte možne tudi v sredo


Agencija RS za okolje (Arso) poroča, da bo ponoči delno jasno. V sredo bo spremenljivo oblačno, krajevne padavine in nevihte bodo razmeroma pogoste. Sprva bo v notranjosti Slovenije še nastala kakšna nevihta. Ponoči se bo delno zjasnilo, le na severovzhodu bo več oblačnosti. Jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.

V sredo bo spremenljivo oblačno, na zahodu in jugu sprva še dokaj sončno. Krajevne padavine in nevihte se bodo že dopoldne pojavljale v severnih krajih, popoldne in zvečer pa se bodo razširile nad večji del Slovenije. Le ob morju bo vztrajalo sončno in vroče vreme. Zapihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem okoli 30 °C.

V četrtek in petek bo vreme še nestanovitno. Predvsem sredi dneva in popoldne bodo nastajale krajevne plohe in nevihte, ki se bodo v petek nadaljevale tudi v noč.

V soboto bo povečini sončno z nekaj jutranje megle po nižinah.

Zvečer je nad vzhodnim delom Goričkega nastala močnejša supercelična nevihta, ki se je nato pomikala v smeri Lendave. V...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 21. julij 2020

Včeraj zvečer je nad delom Prekmurja nastala manjša a zelo močna supercelična nevihta. Razvila se je na vzhodnem delu...

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 21. julij 2020

Še ena odlična forografija večerne nevihte v Prekmurju pri kraju Dobrovnik. Hvala Patricii Škafar za poročanje!

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 21. julij 2020

Danes ponoči smo posredovali še med nevihto in črpali vodo iz kleti. Nič kaj dobra noč.

Objavil/a PGD Gornja Radgona dne Torek, 21. julij 2020

V ŽIVO iz vzhodnega dela Prekmurja.

Objavil/a Neurje.si dne Torek, 21. julij 2020


Več v Narava