Sprememba v svetu se začne pri nas samih

Tako radi se pritožujemo, najraje čez svet in druge… A Maja Fridau je prepričana, da se sprememba v svetu začne pri nas samih.

Aleksandra Papež, petek, 31. julij 2020 ob 08:58
Maja Fridau

Maja Fridau

Maja Fridau iz Svete Trojice je diplomirana psihologinja, po duši pa raziskovalka življenja, a sama trdi, da je v prvi vrsti samo človek, ki na svoji poti združuje psihologijo in duhovnost, saj meni, da eno brez drugega ne gre. Izkusila je boj z nizko samopodobo, anksioznostjo in asocialnostjo. S pomočjo študija psihologije in duhovne šole Vilija Ravnjaka se je naučila izvleči iz okov trpljenja, katerih se je oklepala v posameznih težkih obdobjih v mladosti, posebej pa, ko je pred nekaj leti v istem letu izgubila očeta in partnerja, ki je bil hkrati njen najboljši prijatelj.

Že nekaj časa pod imenom Pot k sebi na podlagi lastnih izkušenj pomaga drugim. »Pot k sebi je ustvarjena za odkrivanje in poglabljanje ljubezni do sebe, drugih in življenja

Pred kratkim je prvič organizirala tridnevni intenzivni odmik Pot k sebi. »Toliko čudovitih oseb in prekrasne energije, srčnosti, volje do dela ter pozitive na kupu še nisem doživela. Enkratna ekipa, intenzivno delo in obenem veliko smeha in sproščenosti. Verjamem, da je vsak odnesel vsaj majhen delček novega spoznanja, uvida in utrdil, velikokrat trnovo pot, ki vodi k sebi.« je navdušena Maja, ki se že pripravlja na drugi odmik, ki bo od 11. do 13. septembra in za katerega so še odprte možnosti za prijavo.

Sicer pa Maja sodeluje tudi na številnih dogodkih, ki jih lahko poiščete na njeni osebni Facebook strani, preko katere s svetom deli tudi številne nasvete.

»Kako se ustaviti preden telo reče ne?« Z vami delimo ta še kako uporaben Majin video:

Kako se ustaviti, preden telo reče ne?

Kako se ustaviti, preden telo reče ne? Prihajajoč dogodek na to temo: https://www.facebook.com/events/315481143159964/

Objavil/a Pot k sebi dne Petek, 17. julij 2020

»Želja, da pomagam ljudem, je bila zmeraj prisotna, zato sem se tudi odločila za študij psihologije, vendar mi je zmeraj manjkal pogum in vera vase, da bi glasno spregovorila pred ljudmi.« pove Maja, ki se danes ne boji več spregovoriti, ravno nasprotno, to jo neskončno veseli. »To me je naučilo življenje

»Človeštvo se je znašlo v negotovem obdobju, a agresija sproži še več agresije, strah še več strahu, jeza še večjo jezo... pa vendar imajo vsa ta čustva, sicer usmerjena na druge, "bumerang učinek" - v prvi vrsti škodujejo nam samim. Če želimo spremeniti svet na bolje, moramo mi biti vir miru, ljubezni in sočutja, ker se vsaka sprememba v svetu, začne pri nas, v nas.« razloži Maja, ki je posnela tudi več oddaj za BK TV, z naslovom Praktični nasveti za duševno zdravje.

Foto: Tjaša Oman



Več v Kultura in izobraževanje