Za izgradnjo kanalizacije Pristava-Stročja vas pridobljenih 100% nepovratnih sredstev

Občina Ljutomer je uspela s prijavo za nepovratna sredstva za izgradnjo kanalizacije Pristava–Stročja vas v višini 700.000 EUR oziroma 100 % upravičenih stroškov

Dejan Razlag, sreda, 23. marec 2011 ob 08:493
Občina Ljutomer je na razpisu bila uspešna

Občina Ljutomer je na razpisu bila uspešna

V letu 2011 je Občina Ljutomer prijavila dva projekta s področja odvajanja odpadnih voda na 4. javni razpis »Razvoj obmejnih območij s Hrvaško« in sicer kanalizacijo Krištanci–Šalinci–Grlava (za planirano izvedbo v letu 2011) in kanalizacijo Pristava–Stročja vas (za planirano izvedbo v letu 2012).

Občina Ljutomer je prejela sklep o odobritvi sredstev za izgradnjo kanalizacije Pristava–Stročja vas. Tako so bila pridobljena nepovratna sredstva v višini 700.000 EUR oz. 100 % upravičenih stroškov investicije. Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba je izrazila zadovoljstvo ob tem uspehu: "Moram priznati, da sem zelo vesela in ponosna saj je na razpis bilo prijavljenih vlog v skupni vrednosti 60 mio EUR, SVLR pa je razdelila le 11 mio EUR in od tega smo prejeli velik zalogaj prav za potrebe naših občanov. Občina Ljutomer je v preteklosti zašla v finančne težave tudi zato, ker je delež sofinanciranih stroškov bil zelo nizek, zato je zelo pomembno, da pridobivamo sredstva na pravilen način. Za ta uspeh se seveda moram zahvaliti strokovnim sodelavcem, saj smo tako Dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP), kot prijavo pripravljali sami."

V primeru kanalizacije Krištanci–Šalinci–Grlava prijava ni bila uspešna, ker se je izvedba operacije že začela pred septembrom 2009 (opravljeno je bilo pridobivanje projektne gradbene dokumentacije in gradbenega dovoljenja), kar ni bilo skladno s pogoji razpisa.


Več v Gospodarstvo