Ljutomer znova »s kulturo proti koroni«

Na Glavnem trgu je tokrat odmeval zvok tamburic Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer

Kristina Žižek, sobota, 8. avgust 2020 ob 17:16
S kulturo proti koroni

S kulturo proti koroni

V Ljutomeru je tudi to soboto, 8. avgusta, potekal tretji dogodek v nizu dogodkov pod skupnim imenom »S kulturo proti koroni«, ki jih organizira OI JSKD Ljutomer pod vodstvom Mire Rebernik Žižek.

Tokrat nam je sončno soboto popestril Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič pod vodstvom Simone Pirc Katalinič, pridružili pa so se mu tudi mladi glasbeniki, Manca Rozmarič (klarinet), Kiara Katalinič (vokal) in Dan Katalinič (tolkala).

Prisotne je nagovoril tudi podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič, in povedal, da tudi Občina Ljutomer dela na tem, da bi se v jeseni začele v atriju mestne hiše odvijati različne prireditve, seveda po določilih NIJZ-ja. »Občina želi na tak način poskrbeti, da kulturno življenje živi naprej

Kot pravi Mira Rebernik Žižek, je korona zagodla tudi kulturnikom. »Morali smo odpovedati vse revije, ki so bile predvidene pomladi. To pomeni, da kulturna društva in skupine niso imele kje nastopati, kulturni dom pa je ostal brez dela. Po preklicu pandemije so si društva želela druženja in tako sem dala pobudo, da, glede na to, da je poletje in so odpovedane vse prireditve, ki bi naj bile ob občinskem prazniku, damo društvom možnost nastopa na glavnem trgu. Nastopi so promenadnega značaja, se pravi, da so namenjeni mimoidočim, zato tudi nismo pripravili nobenih stolov. Ob tem izpolnjujemo vse pogoje, ki jih moramo, glede na NIJZ priporočila. Društva so se na dogodke pozitivno odzvala, saj čutijo, da morajo nekaj delati. Če delaš v kulturi, če imaš neko kontinuiteto pri delovanju, enostavno ne moreš ostati pri miru

Naslednji »S kulturo proti koroni« dogodek bo 15. avgusta. Ob 9. uri bodo na Glavnem trgu najprej nastopili Križevski rogisti, sledil bo nastop tamburaške skupine Bisernica DU Ljutomer, po 10. uri pa se bo odvijala postavitev klopotca.



Več v Kultura in izobraževanje