DeSUS: Številna pisma podpore delu ministrice Aleksandre Pivec

Svojo podporo so v pismih med drugim izrazili v OE KGZS Ptuj, Murska Sobota in Maribor, Slovenska zveza prašičerejcev, Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije VINIS, Združenje družinskih vinogradnikov - vinarjev Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Predstavniki gospodarskih ribičev, v Zvezi društev rejcev drobnice...

Prlekija-on.net, nedelja, 9. avgust 2020 ob 08:561
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

Iz stranke DeSUS so sporočili, da so v zadnjih dneh na sedež stranke prišla številna pisma podpore delu ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandri Pivec.

Svojo podporo so v pismih med drugim izrazili v OE KGZS Ptuj, Murska Sobota in Maribor, Slovenska zveza prašičerejcev, Zveza društev vinogradnikov in vinarjev Slovenije VINIS, Združenje družinskih vinogradnikov - vinarjev Slovenije, Zveza lastnikov gozdov Slovenije, Predstavniki gospodarskih ribičev...

Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec: »Od nikogar, nikoli in nikdar ne bom sprejela ničesar, zaradi česar bi slabo spala.«


V Zvezi društev rejcev drobnice pa so v elektronskem sporočilu zapisali:

Spoštovani poslanci poslanske skupine DeSUS!

V zadnjih tednih z zaskrbljenostjo spremljamo medijsko gonjo proti ministrici za kmetijstvo dr. Aleksandri Pivec.
Prepričani smo da je namen tega destabilizacija stranke in izstop iz vlade. Kmetijska ministrica dela odlično na svojem področju. Veliko je v stiku s kmeti, kar je zelo pomembno za poznavanje problematike na terenu, saj smo v ključnem obdobju priprave Skupne kmetijske politike za prihodnjih sedem let. Od tega sta odvisni obdelanost krajine in oskrba prebivalcev Slovenije s kakovostno hrano.
Zaradi dobrega dela ministrice vse več kmetov podpira tudi stranko DeSUS.
Želimo, da podprete vašo predsednico in ministrico v zelo pomembnem času za slovensko kmetijstvo.

S spoštovanjem
Zveza društev rejcev drobnice Slovenije.

V središču pozornosti zaradi domnevnih nepravilnosti pri zasebno-službenih obiskih

Ministrica je v zadnjih tednih v središču pozornosti zaradi domnevnih nepravilnosti pri zasebno-službenih obiskih, kar preverja tudi Komisija za preprečevanje korupcije (KPK). Ministrica zagotavlja, da bo na vsa vprašanja odgovarjala, ko se vrne z dopusta. Pojasnila od Pivčeve pričakujejo tudi v poslanski skupini DeSUS, ki jo vodi Franc Jurša. Pivčeva naj bi predvidoma v ponedeljek poslancem podala vsa pojasnila.



Več v Politika