Mlajši moški najprej razgrajal, nato omagal v alkoholnem opoju in komi

Pred tem je moški kršil javni red in mir v zasebnem prostoru, reševalci pa so ga odpeljali v bolnišnico na izčrpavanje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2020 ob 08:58
Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico na izčrpavanje

Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico na izčrpavanje

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 7. avgusta, ob 11:10 so bili policisti na kraju kaznivega dejanja v naselju Lešnica. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v zadnjih treh dneh odtujil mulčer kladivar rdeče barve. Po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20:05 uri so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v kraju Senešci. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj zmerjal, žalil in se drzno obnašal proti oškodovancu. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

Ob 00:30 uri so policisti v Ormožu imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.42 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 02:35 uri so policisti v naselju Bratonečice imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.41 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Avstrijec proti morju vozil prehitro in pod vplivom alkohola

V soboto, 8. avgusta, ob 11.15 uri so policisti v Ivanjkovcih imeli v postopku voznika osebnega avtomobila iz Avstrije, kateri je prekoračil dovoljen hitrost v naselju. Prav tako mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja, prav tako pa mu je bil za obe kršitvi izdan plačilni nalog. Vožnjo proti morju je nadaljevala njegova sopotnica.

Ob 13.00 uri so policisti imeli v Mihovcih v postopku voznika osebnega avtobmobila, kateri je imel na vozilu nameščene neustrezne pnevmatike. Odvzete so mu bile registrske tablice, voznik pa je bil napoten na tehnični pregled, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.05 uri so bili obveščeni o poškodbi vozila na parkirnem prostoru v Ormožu, kjer je neznani voznik neznanega vozila poškodoval parkirano vozilo. Opravljen je bil ogled in sledi zbiranje obvestil za neznanim voznikom.

Mlajši moški opit omagal

V nedeljo, 9. avgusta, ob 21.35 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru v Miklavžu pri Ormožu. Ob prihodu patrulje na kraj, je le-ta v neposredni bližini stanovanjske hiše našla v alkoholnem opoju in komi mlajšega moškega. Na kraj je bilo klicano reševalno vozilo NMP ZD Ormož, moški pa je bil odpeljan v bolnišnico Ptuj na izčrpavanje. Pred tem je moški kršil javni red in mir v zasebnem prostoru, zato mu bo zaradi tega izdan plačilni nalog.