EP v košarki 2013 tudi na Ptuju

Predtekmovanja na evropskem prvenstvu leta 2013 bodo gostila mesta Jesenice, Novo mesto, Koper in Ptuj

Prlekija-on.net, četrtek, 24. marec 2011 ob 19:283
EP v košarki 2013 tudi na Ptuju, foto: Vedran Tomšić

EP v košarki 2013 tudi na Ptuju, foto: Vedran Tomšić

Košarkarska zveza Slovenije je na novinarski konferenci sporočila, da bodo tekme predtekmovanja na evropskem prvenstvu leta 2013 gostila mesta Jesenice, Novo mesto, Koper in nam najbližje, Ptuj. Izvršni odbor se je na seji z 12 glasovi za in enim proti odločil za omenjena štiri mesta. Izbirali so med petimi kandidati, kot zadnji pa je odpadel Maribor, ki ni izpolnjeval ustreznih pogojev.

Na Ptuju se bo tako gradila popolnoma nova dvorana. Enako tudi v Novem mestu. Vse dvorane naj bi imele kapaciteto nekaj nad 5.000 gledalcev. Odločitev zveze o mestih predtekmovanja je dokončna, v primeru da bi prišlo do kakršnih koli zapletov, pa imajo organizatorji prvenstva rezervni načrt.

Evropsko prvenstvo bo potekalo od 4. do 22. septembra 2013, trenutno pa še ni znano, v katerem mestu bo svoje tekme v predtekmovanju igrala Slovenija. Predtekmovanje bo od 4. do 9. septembra, drugi del pa bo od 11. do 16. septembra v ljubljanski dvorani Stožice, kjer bo od 18. do 22. septembra tudi finalni del s četrtfinali, polfinaloma, finalom in tekmami za končno razvrstitev.


Več v Šport