Ljutomerski policisti ustavili Iranca, ki je prevažal državljane Bangladeša

Voznik bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče, tujci pa bodo vrnjeni na hrvaško.

Prlekija-on.net, sreda, 19. avgust 2020 ob 08:23
Policija

Policija

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se končale le z materialno škodo, sedem kaznivih dejanj, pet kršitev javnega reda in miru, prijeli štiri tujce, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so soboški policisti obravnavali štiri tatvine, zlorabo plačilne kartice in zasegli bankovec za 20 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen. Radgonski policisti pa so obravnavali tatvino goriva iz rezervoarja tovornega avtomobila.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Ljutomerski policisti so v bližini mejne črte zaustavili osebni avtomobil. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je voznik, državljan Irana, ki prebiva in dela v Nemčiji, v avtomobilu vozil štiri državljane Bangladeša, ki niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Voznik bo s kazensko ovadbo priveden na sodišče, tujci pa bodo vrnjeni na hrvaško.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Gornji Petrovci.



Več v Črna kronika