Hrvaškega državljana, ki se je izognil mejni kontroli, lovili po Ljutomeru

Tujec se je izognil mejni kontroli na Gibini, policija ga je obvladala šele v Ljutomeru

PU Murska Sobota, ponedeljek, 28. marec 2011 ob 12:409
Dne 27. marca 2011 ob 5.20 uri je na mejni prehod Gibina iz smeri Hrvaške pripeljal voznik osebnega avtomobila Seat Ibiza, na katerem so bile nameščene hrvaške registrske tablice. Na mejnem prehodu ni zaustavil, ampak je z nezmanjšano hitrostjo skozi spuščene zapornice zapeljal v notranjost Slovenije. Pri tem je poškodoval zapornice in svoj osebni avtomobil.

Policist je o vozniku, ki je brez mejne kontrole vstopil v državo, takoj obvestil Operativno komunikacijski center, ki je v smeri pobeglega voznika napotil tri policijske patrulje. Pobeglega voznika so izsledili v naselju Veščiča, vendar voznik ni upošteval svetlobnih in zvočnih signalov, s katerimi so ga policisti zaustavljali. Z nezmanjšano hitrostjo je peljal v smeri Ljutomera, ves čas pa so mu sledili tudi policisti.

Da bi se pobegli voznik rešil zasledovalcev, je v Ljutomeru zapeljal na dvorišče športne dvorane in med obračanjem trčil v zaščitno ograjo ter nato v sprednji del službenega vozila policije. Drugi dve policijski vozili, ki sta mu sledili, je obvozil in z divjo vožnjo nadaljeval naprej proti hipodromu, kjer mu je policist s poškodovanim službenim vozilom postavil blokado. Pobegli voznik je ponovno trčil v že prej poškodovani službeni avtomobil, kjer je obstal. Policisti so ga obvladali in mu odvzeli prostost.

V postopku so policisti ugotovili, da je pobegli voznik 32-letni državljan Hrvaške. Ker je voznik kazal očitne zunanje znake alkoholiziranosti, mu je bil odrejen preizkus, kar je voznik odločno odklonil.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi je bilo zoper osumljenca odrejeno pridržanje.

Zoper tujca sledi kazenska ovadba. Policisti so zoper tujca zaradi storitve šestih prometnih prekrškov podali tudi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Ljutomeru, kjer mu je bila izrečena globa v višini 3.250 evrov, izgon iz države Slovenije za dobo šest mesecev in prepoved uporabe vozniškega dovoljenja na ozemlju Slovenije.


Več v Črna kronika