Konec poletja? Temperatura ozračja bo padla za 10 stopinj C.

Na severovzhodu se bo po napovedih v soboto temperatura povzpela še do 31 stopinj C, v ponedeljek pa le še do 21 stopinj C, občutno topleje pa ne bo niti v naslednjih dneh.

Prlekija-on.net, sobota, 29. avgust 2020 ob 09:14
Strele v Ljutomeru

Strele v Ljutomeru

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se nam obeta občuten padec temperatur ozračja. Na severovzhodu se bo po napovedih v soboto temperatura povzpela še do 31 °C, v ponedeljek pa le še do 21 °C, občutno topleje pa ne bo niti v naslednjih dneh. Po napovedih bodo v soboto na zahodu plohe in nevihte, drugod bo povečini sončno. V nedeljo se bodo padavine širile proti vzhodu.

V soboto bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi padavinami, deloma nevihtami. Ob morju ter v vzhodni in osrednji Sloveniji bo še dokaj sončno z možnostjo popoldanskih krajevnih neviht. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 22, drugod od 26 do 31 °C.

V nedeljo bo na zahodu pretežno oblačno, drugod bo zjutraj še delno jasno. Padavine in nevihte se bodo od zahoda postopno širile proti vzhodu. Možna bodo krajevna neurja. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, ob morju okoli 24, najvišje dnevne od 20 do 26, ob morju in na vzhodu do 29 °C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bodo v nedeljo čez dan po Sloveniji ob prehodu vremenske fronte možna krajevna neurja. Za nedeljo je za celotno državo izdan tudi oranžni alarm.

V noči na ponedeljek bo dež prehodno povsod ponehal, delno se bo razjasnilo. V ponedeljek čez dan se bo od juga spet pooblačilo, popoldne bo pričelo deževati. V torek dopoldne bodo padavine ponehale, od zahoda se bo jasnilo. Popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha.

Temperature Ljutomer
Napovedane temperature za Ljutomer v naslednjih dneh, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava