V boj za župana sedem kandidatov

Občinska volilna komisija je do roka za oddajo kandidatur v petek do 19. ure prejela sedem kandidatur. Volitve bodo v nedeljo, 27. septembra.

Prlekija-on.net, sobota, 29. avgust 2020 ob 10:49
V občini Starše bodo imeli nadomestne volitve, foto: starse.si

V občini Starše bodo imeli nadomestne volitve, foto: starse.si

V občini Starše se je v petek iztekel rok za oddajo kandidatur za nadomestne volitve župana Občine Starše, ki bodo potekale v nedeljo, 27. septembra 2020. Občinska volilna komisija je do roka za oddajo kandidatur v petek do 19. ure prejela sedem kandidatur. Včeraj je občinska volilna komisija izvedla preizkus zakonitosti kandidatur in je vsem sedmim kandidatom izdala odločbe o potrditvi kandidature in predstavnike kandidatov pozvala, da se udeležijo žrebanja vrstnega reda, ki bo v ponedeljek 31.8.2020.

Za mesto župana na nadomestnih volitvah se bodo potegovali (kandidati so navedeni po abecednem vrstnem redu): Aleš Bandur (N.Si), Miran Čuš (SDS), Aleksander Furek (mag. Martina Zorko in skupina volivcev), Jožef Gojčič (Zlatka Gojčič in skupina volivcev), Stanislav Greifoner (mag. Majda Mohorič in skupina volivcev), Domen Majcen (Dejan Beranič in skupina volivcev) in Nataša Petek (Damijan Kaučevič in skupina volivcev).

Nadomestne volitve so razpisali potem, ko je dosedanji župan Bojan Kirbiš junija letos umrl.



Več v Politika