Policisti prijeli dvanajst tujcev

V Središču ob Dravi so prijeli pet državljanov Maroka, v Dolanah pa so ustavili 58-letnega državljana Ukrajine, ki je v osebnem avtomobilu prevažal sedem državljanov Iraka, štiri odrasle osebe in tri otroke.

Prlekija-on.net, sobota, 29. avgust 2020 ob 12:27
Policisti so ob meji prijeli tujce,ki so nedovoljeno vstopili v našo državo

Policisti so ob meji prijeli tujce,ki so nedovoljeno vstopili v našo državo

Policisti Policijske postaje Ormož so v kraju Središče ob Dravi, v petek, 28. avgusta, ob 23.50 uri v neposredni bližini državne meje prijeli pet državljanov Maroka, ki so na nedovoljen način prestopili državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Po končanem postopku bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske postaje Gorišnica pa so v soboto, 29. avgusta, ob 5.05 v kraju Dolane ustavili 58-letnega državljana Ukrajine, ki je v osebnem avtomobilu madžarskih registrskih številk prevažal sedem državljanov Iraka, štiri odrasle osebe in tri otroke. Ugotovljeno je bilo, da so vsi skupaj prečkali državno mejo na nedovoljen način. Ukrajincu je bila odvzeta prostost ter bo skupaj s kazensko ovadbo priveden preiskovalnemu sodniku, tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika