V Bratislavcih predstavili stroje Mehanizacije Miler

Za košnjo so predstavili čelno kosilnico KRONE EASY CUT F 320 M in pa zadnjo bočno kosilnico metuljček KRONE EASY CUT B 750. Pokošeno travo so obračali z obračalnikom KRONE KW 4.62.

Ivan Trunk, sobota, 29. avgust 2020 ob 14:50
Predstavitev strojev Mehanizacije Miler

Predstavitev strojev Mehanizacije Miler

Na kmetiji Zavec v Bratislavcih je v nedeljo, 18. avgusta, Mehanizacije Miler P.E. Slovenska Bistrica predstavila kmetijske stroje iz senene linije podjetja Krone iz Nemčije. Za košnjo so predstavili čelno kosilnico KRONE EASY CUT F 320 M in pa zadnjo bočno kosilnico metuljček KRONE EASY CUT B 750. V tej kombinaciji lahko v enem hodu pokosimo 7.5 m travnika.

Pokošeno travo so obračali z obračalnikom KRONE KW 4.62. Predstavili pa so tudi dvojni zgrabljalnik KRONE SWADRO 760 TC.

Kmetija Zavec leži v Bratislavcih v občini Dornava, je srednje velika kmetija v Prlekiji. Na tej kmetiji delajo gospodar Janko Zavec z ženo Ciliko, pomagata jima sinova Florijan in Miha, ter mati - babica Marija. Obdelujejo 22 hektarjev zemlje, večinsko je njihova last in nekaj imajo v najem. Na kmetiji Zavec redijo 65-70 glav goveje živine, od tega je 11 krav, ostalo so biki in telice za rejo.

Na prestavitvi je Matjaž Mihelič iz Mehanizacije Miler predstavljal stroje, dajal podrobnejše informacije in odgovarjal na vprašanja obiskovalcev. Jože Krajnc mehanik pri Mehanizaciji Miler in Miha Zavec pa sta praktično prikazala delovanje strojev.



Več v Gospodarstvo