Zapuščeni avtomobili tihotapcev kazijo podobo naših krajev

Župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič ne more verjeti, da država ne najde rešitev za pospravilo teh zapuščenih avtomobilov. Obenem pa tudi pravi, da ne more pristati na to, da bi takšne zapuščene avtomobile bila dolžna pospraviti občina.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 16:22
Zapuščena vozila kazijo podobo krajev, foto: Stanko Ivanušič

Zapuščena vozila kazijo podobo krajev, foto: Stanko Ivanušič

Župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, je na svojem Facebook profilu izpostavil perečo problematiko, ko za tihotapci čez državno mejo ostajajo najeti avtomobili, za katere država naj ne bi imela vzvodov, da jih pospravi. Tako sprašuje pristojne na državni ravni, da povedo jasen odgovor, saj ne more verjeti, da država ne najde rešitev za pospravilo teh zapuščenih avtomobilov. Obenem pa tudi pravi, da ne more pristati na to, da bi takšne zapuščene avtomobile bila dolžna pospraviti občina.

"Težko se je sprijazniti z dejstvom, da na območjih, kjer policija prestreže organizatorje tihotapljenja ljudi čez državno mejo, ne najde rešitev za pospravilo teh zapuščenih avtomobilov, ki mesece in mesece stojijo na mestih, kjer je policija ujela in aretirala tihotapce. Ne morem verjeti, da država za to naj ne bi imela rešitev, zato se istočasno s to objavo, obračan na pristojne na državni ravni, da mi dajo jasen odgovor. Nikakor pa ne morem pristati na to, da bi takšne zapuščene avtomobile bila dolžna pospraviti občina. Glede tega vprašanja se v teh dneh povezujem tudi z drugimi obmejnimi občinami, kako rešujejo ta problem, da ne bi obmejni kraji in še posebej neke turistično zanimive točke, postale odlagališče zapuščenih avtomobilov (pred cerkvami, pokopališči in turističnimi točkami). Ta objava ni uperjena, ne zoper nosilce oblasti in ne zoper policijo, ampak z namenom, da skupaj najdemo rešitve," je zapisal župan ter priložil fotografije zapuščenih vozil, ki kazijo naše kraje.

ZA TIHOTAPCI ČEZ DRŽAVNO MEJO OSTAJAJO NAJETI AVTOMOBILI, ZA KATERE POSPRAVILO, NAJ DRŽAVA NE BI IMELA VZVODOV Težko se...

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Ponedeljek, 31. avgust 2020


Več v Črna kronika