Zgonc na snemanje videospota v Zadru z dekletom iz Slovenskih goric

Posebnost videospota je, da je bil del posnet na Hrvaškem, v Zadru, del pa na Slovenskem, v Vučji vasi - v nasadu sivke Grily Naturae.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 31. avgust 2020 ob 19:11
Skupinska fotografija v Zadru, foto: Vinko Lukač

Skupinska fotografija v Zadru, foto: Vinko Lukač

Marjan Zgonc je s Klapo Puntamika in svojo ekipo pred dnevi objavil čisto poletni videospot in z njim obudil brezčasno hrvaško uspešnico »Oči boje lavande«. Zanj je k sodelovanju povabil Jasmino Štebih iz Trnovske vasi, ki ji kamera in modna pista nista tuji ter jo povabil na delovni oddih k morju.

Jasmina je skupaj z izvršnim producentom videospota Denisom Poštrakom, ki prav tako prihaja iz Slovenskih goric, odigrala glavno vlogo v videospotu. »Morje mi je posebej pri srcu, saj posebej rada potujem, spoznavam nova okolja, navade in kulturo, tako mi je bilo to snemanje pisano na kožo.« Jasmina pa tudi sicer v prostem času poje v Vokalni skupini Simfonija. »Med snemanjem bi kar zapela z Marjanom in člani Klape Puntamika.« doda nasmejana Štajerka.

Posebnost videospota je, da je bil del posnet na Hrvaškem, v Zadru, del pa na Slovenskem, v Vučji vasi - v nasadu sivke Grily Naturae. Prav tako je klapa vokalni del posnela v zadarskem studiu Music 4 Life, Marjan Zgonc pa v studiu Napoleon v Kamniku.

Z ogledom videospota, ki ga najdete spodaj, si pričarajte morsko vzdušje kar v zavetju svojega doma.

Skladbo »Oči boje lavande« bi zagotovo uvrstili med enega največjih klapskih hitov, a pod njo se podpisujeta brata Denis Maričić - Dendo & Pinućo Maričić - Pino, znana hrvaška tenorista iz Zadra, ki sta jo leta 2000 izdala na istoimenskem albumu. Klapa Puntamika, iz katere brata Maričić izhajata, pa je sedaj poslušalcem, v sodelovanju z Zgoncem, ponudila osveženo podobo 20 let stare skladbe.

Zgonc je dopolnil že 74 let, a prav nobeno ni minilo brez petja. Poje že odkar pomni, čeprav se nikoli ni odločil za profesionalno pevsko pot, pa so pevski nastopi vseskozi njegova stalnica.

Snemanje videospota je omogočilo podjetje VESMETAL iz Ribnice. Izvršni producet vokalnega dela je Denis Maričić, a kamero pa se je skrival Vinko Lukač.

Jasmina Štebih
Jasmina Štebih, foto: Vinko Lukač


Več v Glasba in film