Otroci preživeli pester teden na športnih popoldnevih

V organizaciji Športnega društva Cven in Športne zveze Ljutomer je že tretje leto zapored na Cvenu in v okolici potekal zelo pester športni in spremljevalni program.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. september 2020 ob 08:30
Športni popoldnevi za otroke

Športni popoldnevi za otroke

Na letošnjih športnih popoldnevih za šoloobvezne otroke, ki so v organizaciji Športnega društva Cven in Športne zveze Ljutomer že tretje leto zapored potekali na Cvenu in v okolici, so od 24. do 28. avgusta vsak popoldan ponovno pripravili zelo pester športni in spremljevalni program. Program je trajal od 15.30 do 20. ure in je vključeval malico in pijačo za udeležence ter spominsko darilo. Program je bil za vse sodelujoče v celoti BREZPLAČEN.

Prvi dan so začeli z igrami z žogo na mivki, ta sklop pa končali z igro med dvema ognjema. Hitro je napočil čas za naslednji šport. Prvič so na športnih popoldnevih izkoristili šolsko igrišče za košarko, kjer so v mesecu juniju člani ŠD Cven skupaj z učiteljicami, starši in otroki, kar sami zarisali črte za košarkarsko igrišče. Otroci so bili med igranjem ves čas zelo zavzeti, med tekmovanjem seveda še toliko bolj. Po malici je ostal čas še za spoznavanje različnih plesov na travnatem nogometnem igrišču.

V torek so se na športnih popoldnevih odpravili po poteh cvenske krajevne skupnosti. Pot jih je najprej skozi Spodnje Krapje vodila proti Zgornjemu Krapju in nato do bližnjega čebelarskega muzeja, kjer so otroci spoznali življenje čebel in pokusili različne vrste medu. Za dodaten posladek so se ustavili še pri učiteljici Tanji na sladoledu, ter spoznali igralca slovenske nogometne reprezentance - Nina Koutra. Nato so med njivami in gozdovi zavili proti Moti, kjer so se otroci ob pomoči izkušenih ribičev preizkusili v ribarjenju. Odlično jim je šlo! Ribiči so jih celo pogostili z malico. Zvečer so se nato peš vrnili tudi proti športnemu parku.

V sredo je bila v ospredju zabava v kopališču. Najprej so jih gasilci odpeljali v Ljutomer, kjer so v letnem kopališču uživali ob in v vodi. Čas je zelo hitro minil, po malici pa so obiskali še kasaški muzej. Priložnost so izkoristili še za ogled treninga kasačev, pokukali pa so tudi k štirimesečni žrebički.

V četrtek so se otroci najprej razgibali za tekmovanje na spretnostih poligonih, nato pa so spoznali še igro floorball. Za malico so tokrat imeli palačinke, ki jih je pripravil kuhar Zvonko. Kmalu zatem so v športni park z dvema gasilskima voziloma že prihiteli gasilci iz PGD Cven. Najprej so predstavili opremo in otroško gasilsko vajo. Vrhunec dneva je bila spolzka ponjava, dogajanje na njej pa so gasilci popestrili še z vodnim topom.

V petek je bil na sporedu še zadnji dan letošnjega tedenskega druženja, ki so ga otroci v športnem parku Cven preživeli ob različnih športnih in drugih dejavnostih.

Tokrat so dan začeli s spoznavanjem osnov namiznega tenisa, zatem pa so med interaktivnim kvizom utrdili spomine na dogajanje ta teden.

Ko so se jim v športnem parku pridružili še starši, so se z njimi pomerili v spretnostih na poligonu. Le kdo je sploh zmagal!? 

Skupni teden so zaključili ob tabornem ognju.

V športnem društvu se zahvaljujejo vsem izvajalcem, ki so pomagali pri izvedbi športnih popoldnevov, prav tako staršem za zaupanje, najbolj pa otrokom za radovednost in obilo dobre volje.

Posebej se zahvaljujejo naslednjim:
- Andrej iz Košarkarskega kluba Ljutomer, 
- Urška iz Plesne šole Urška, 
- člani Športno ribiškega društva Motarska jama, 
- Čebelarski muzej, čebelarstvo Tigeli, 
- Branko iz Kasaškega kluba Ljutomer (muzej Ljutomerski Kasač), 
- osebna trenerka Nuša iz Društva Vital fit, 
- gasilci PGD Cven, 
- Jaka Jakič, 
- Tanja Trstenjak,
- Zvonko Pintarič, 
- PGD Sp. Krapje, PGD Zg. Krapje in PGD Cven,
- Bar Chiara, 
- Občina Ljutomer,
- Zavod za šport RS Planica.



Več v Šport