Slovesno odprli prenovljeno cesto v Zasadih

Občina Križevci je rekonstruirala traso ceste v dolžini 344 metrov, ki poteka skozi gozd proti naselju Murščak.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. september 2020 ob 16:03
Odprtje prenovljenega odseka ceste v Zasadih

Odprtje prenovljenega odseka ceste v Zasadih

Vaščani naselja Zasadi so v nedeljo, 6. septembra, pripravili vse potrebno za slovesno odprtje prenovljenega odseka ceste v Zasadih. Občina Križevci je namreč rekonstruirala traso ceste v dolžini 344 metrov, ki poteka skozi gozd proti naselju Murščak.

Vaščani so s pridobitvijo zadovoljni, zato so se zbrali na otvoritvi, ki sta ji prisostvovala tudi župan Občine Križevci mag. Branko Belec in križevski župnik Štefan Vinkovič. Po pozdravnem nagovoru predsednika vaškega odbora Zasadi Jožefa Bohinca, je sledilo uradno odprtje prenovljenega odseka ceste.

Lokalna cesta povezuje občino Križevci in občino Radenci oz. naselji Zasadi in Murski Vrh. Leta 2016 je bila obnovljena cesta od križišča z lokalno cesto LC 388061 Bučečovci - Sv. Jurij ob Ščavnici skozi naselje Zasadi do gozda, za obnovo oz. rekonstrukcijo pa je še ostala trasa ceste v dolžini okoli 344 metrov, katera poteka skozi gozd, večinoma na javni parceli št. 1032 v k. o. Vučja vas.

Rekonstrukcija lokalne ceste je obsegala širitev, sanacijo in razširitve obstoječega vozišča, izvedbo nove vozišče konstrukcije, rešitev in obnovo odvodnjavanja ceste ter izvedbo novega nosilnega in obrabnega asfaltnega sloja.

Pogodbena vrednost je znašala dobrih 81 tisoč evrov, rekonstrukcijo pa je izvedla družba Nograd d.o.o.



Več v Gospodarstvo