Vinsko-kulinarični večeri v Hiši Stare trte

Kulturno obarvani vinsko-kulinarični večeri v okviru cikla »Vino, trta in literatura«

Prlekija-on.net, petek, 1. april 2011 ob 17:18
V Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru so v letošnjem letu pričeli z izvajanjem vinsko-kulinaričnih večerov, ki se odvijajo ob četrtkih. V mesecu januarju in februarju je bilo moč degustirati vina in kulinariko iz mariborske, gornje-slovenjegoriške in podpohorske vinske ceste. V mesecu marcu so se odvili štirje kulturno obarvani vinsko-kulinarični večeri v okviru cikla »Vino, trta in literatura«.

Zadnji v tem ciklu se je odvil v četrtek, 31. marca, 137 let in dva dni po rojstvu pesnika in generala Rudolfa Maistra. Tako je bila osrednja tema včerajšnjega večera o vinu in vinogradništvu v poeziji generala Rudolfa Maistra. Stane Kocutar, mestni viničar je gostil zgodovinarja, pesnika in predsednika Društva general Maister Maribor dr. Dragana Potočnika. Za glasbeno spremljavo je poskrbel prleški kantavtor Tadej Vesenjak. Vinoteka Maribor - Vodni stolp je poskrbela za odlično vinsko-kulinarično ponudbo.

V nadaljevanju v Hiši Stare trte v mesecu aprilu in maju pripravljajo vinsko-kulinarične večere, kjer se bo nadaljevala predstavitev in pokušnja izdelkov vinorodne dežele Podravje in s tem vinorodnih okolišev Radgona-Kapela, Ljutomer-Ormož, Srednje Slovenske gorice, Haloze ter Šmarje-Virštanj, predstavili pa se bosta tudi vinorodni deželi Posavje in Primorska. 

Vstopnina na dogodke je 5 evrov, s čemer dobite kozarec v trajno last. Na voljo so kozarci za belo in rdeče vino ter penino in vsask ima vgraviran emblem oz. logotip Stare trte.

Vljudno vabljeni na kulturno obarvane vinske večere v Hišo Stare trte!



Več v Kultura in izobraževanje