Izven Pavlovcev prijeli dva državljana Kosova in enega državljana Albanije

Tujci so predhodno prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. september 2020 ob 09:33
Izven naselja Pavlovci so prijeli tri državljane Kosova

Izven naselja Pavlovci so prijeli tri državljane Kosova

Policisti policijske postaje Ormož so v sredo, 16. septembra, ob 15:24 uri izven naselja Pavlovci prijeli dva državljana Kosova in enega državljana Albanije, kateri so predhodno prestopili državno mejo na izven zato določenem mestu. Po končanem postopku bodo izročeni hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj, ob 8.30, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na podvozju priklopnega tovornega vozila registrskih oznak BiH, odkrili skritega državljana Maroka, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Maročana so zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Včeraj dopoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku dva državljana Avstrije, ki sta z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznega dovoljenja. Policisti so ju oglobili.

Danes, ob 1.20 so slovenskim avstrijski varnostni organi zavrnili dva državljana Maroka, ki sta z vlakom potovala iz Slovenije v Avstrijo. Obstaja sum, da sta v Slovenijo vstopila na nedovoljen način. V Sloveniji sta bila v začetku leta 2020 že obravnavana zaradi nedovoljenega prestopa državne meje in sta bila takrat predana hrvaškim varnostnim organom.

Ker sta danes zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, so ju policisti prepeljali v Azilni dom v Ljubljani.



Več v Črna kronika