Policisti posredovali v zasebnem prostoru, kjer je kršitelj zalezoval oškodovanko

Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru mu bo izdan plačilni nalog.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. september 2020 ob 13:13
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 18. septembra, ob 7.15 so obravnavali prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo, kjer je z osebnim vozilom bil udeležen voznik sam. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bil izdan plačilni nalog. Med obravnavo prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je vozilo, katerega je vozil, bilo odtujeno na območju Ljutomera. V tej zvezi bo zoper voznika podana tudi kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo. Vozilo je bilo po postopku vrnjeno lastniku.

Ob 13.21 uri so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanja osebnega vozila, kjer je neznani storilec z neznanim predmetom preko noči zlomil zadnjo šipo. Opravili so ogled kraja, zbiranje obvestil od oseb. Po končanem postopku bodo podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

Voznik je peljal iz smeri Sv. Tomaža v smeri Polenšaka

Z ukradenim vozilom pod vplivom alkohola zapeljal s ceste in se huje poškodoval


V delovni nesreči delavec huje poškodovan

Ob 14.13 uri so opravili ogled delovne nesreče, pri kateri se je poškodoval delavec in bil odpeljan v zdravstveno oskrbo, saj je pri tem zadobil hudo telesno poškodbo. Po končanem postopku sledi kazenska ovadba ali poročilo o ugotovitvah na okrožno državno tožilstvo.

Ob 15.06 uri so bili obveščeni o najdbi mobilnega telefona Samsung na območju mesta Ormož. Gre za telefon v ovitku roza barve. Lastnika pozivajo, da ga prevzame na policijski postaji Ormož.

Ob 18.15 uri so opravili intervencijo v zasebnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kršitelj zalezoval oškodovanko. Zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru mu bo izdan plačilni nalog.

Ob 18.16 uri so bili obveščeni o tatvini denarnice. Od oškodovanke so sprejeli predlog za pregon kaznivega dejanja Tatvine. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo napisali kazensko ovadbo.

Ob 21.10 uri so pri ilegalnem prehodu državne meje prijeli dva državljana Bangladeša, katera bosta po končanem postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

V soboto, 19. septembra, ob 8.50 so obravnavali kaznivo dejanje tatvine registrske tablice s kolesa z motorjem.

Trčil v mejno panelno ograjo

Ob 14.24 so bili napoteni na kraj prometne nesreče. Voznik osebnega avtomobila, državljan Hrvaške, je namreč z vozilom zapeljal z vozišča in trčil v mejno panelno ograjo. Izdan mu bo plačilni nalog.

V nedeljo, 20. septembra, ob 08:50 uri so bili na kraju kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec poškodoval tujo lastnino pri čemer je nastala manjša materialna škoda. O dogodku bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 14:30 uri so bili obveščeni o pogrešani osebi. V nadaljevanju zbiranja obvestil so tekom dneva prišli do podatka, da bi lahko odšel nazaj na naslov stalnega prebivanja. Zadevo je preverila pristojna policijska postaja, katera je pogrešanega izsledila na naslovu prebivanja. Z osebo je bilo vse v redu.

Ob 15:30 uri so bili na kraju kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec poškodoval osebni avtomobil, po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 22:25 uri je patrulja ustavila tujega voznika, kateri je v vozilu kot sopotnika prevažal državljana Irana, kateri je na ilegalen način vstopil v Republiko Slovenijo. Vozniku in tujcu je bila odvzeta prostost, pripeljana sta bila na policijsko postajo, kjer še poteka postopek v zvezi kaznivega dejanja po 308 čl. KZ-1.

Policija

V Moškanjcih ustavili Belgijca, ki je prevažal Iranca




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika