Tara s posebno slikarsko tehniko omogočila, da se obiskovalci zlijejo z umetniškimi slikami

V Gornji Radgoni so odprli novi 3D ART muzej. Avtorica, slikarka Tamara Vogrin Tara je upodobila 13 tematik na kar 263 m2 likovnih površin.

Prlekija-on.net, petek, 25. september 2020 ob 20:24
Tamara Vogrin Tara v 3D ART muzeju

Tamara Vogrin Tara v 3D ART muzeju

V petek, 25. septembra, je svoja vrata v hali 5 Pomurskega sejma obiskovalcem prvič odprl 3D ART muzej. Avtorica, slikarka Tamara Vogrin Tara je upodobila 13 tematik na kar 263 m2 likovnih površin. S posebno slikarsko tehniko je omogočila, da se obiskovalci zlijejo z umetniškimi slikami v vlogi raziskovalcev, popotnikov, športnikov... Sredi motivike slovenskih pokrajin, naravnih in kulturnih znamenitosti bodo lahko posneli fotografije s trodimenzionalnim učinkom in jih že trenutek zatem delili s svojimi prijatelji. Podajo se lahko v pravljični svet kraškega podzemlja. V družbi kranjske čebele in metuljev se bodo povzpeli nad prepade slovenskih planin in po izvirni smeri osvojili Triglav. S prijatelji se bodo zabavali na mariborski Poštni ulici. V senci hobotnice bodo poležavali na Jadranski plaži in nato jadrali na deski. Vseeno pa nekaj previdnosti pred morskim psom ne bo odveč... Po morskih dogodivščinah bodo razprli krila sredi prekmurske ravnice, še v morju cvetočega maka. Uživali bodo v lepotah Prlekije in se prepustili galopu z lipicanci. Svoje moči bodo pomerili s kočevskim medvedom, ulovili kapitalnega soma in se pridružili podmladku v gnezdu Štajerske kokoši...

3D ART muzej vabi vse generacije. Razveseljeval bo otroke iz vrtcev, šolsko mladino, dijake, študente, zaposlene in upokojence. V njem so dobrodošli posamezniki, pari, družine, družbe prijateljev in sodelavcev. Pomembno je le eno... Da s sabo prinesejo fotoaparat, lahko tudi v pametnem telefonu in seveda, da bodo pri obisku upoštevali navodila NIJZ.

V sklopu otvoritvenega vikenda bo muzej odprt od petka, 25. 9. 2020 do nedelje, 27. 9. 2020 od 10.00 do 22.00 ure. Od 2. 10. 2020 dalje bo muzej odprt vsak petek in soboto od 10.00 do 17.00 ure oz. po dogovoru za skupine nad 15 ljudi. Vstopnica za ddrasle je 3 evre, za otroke do 15 let 2 evra, za družine in skupine so popusti, otroci do 5. leta in invalidi imajo prost vstop.

Ustvarjalni opus avtorice obsega na stotine umetniških izdelkov

Avtorica 3D ART muzeja, Tamara Vogrin Tara, se z umetniškim ustvarjanjem aktivno ukvarja že od leta 1995. Njen ustvarjalni opus obsega na stotine umetniških izdelkov, ki segajo od poslikav sten, keramike, tekstila, lesa, oljnih slik in akrilov na platnu, scenografij za prireditve, do skulpture konja, narejene iz vinske trte ter oblek Vinskih kraljic Slovenije. Je avtorica številnih velikih poslikav na fasadah, med drugim tudi na objektih Radgonskih goric.

Razstave avtorice:

- Razstava poslikav na steklo in keramiko, 1995, izložba Ljudske univerze v Gornji Radgoni
- »Svila, keramika, steklo«, december 1997, Turistično informativni center Gornja Radgona
- Samostojna razstava »Moje muze«, december 1998, galerija Kulturnega doma Gornja Radgona
- Razstava, 1999, hotel Radin Radenci
- Razstava, 2003, Fakulteta za strojništvo Maribor
- Razstava slik in modna revija unikatno poslikanih oblek, februar 2009, Santiago de Cuba, Kuba
- Sodelovanje na več skupinskih razstavah, med drugim Ex Tempore, 2009, Halbenrain, Avstrija
- Razstava 17-ih slik velikih formatov 100×150 cm z naslovom "Obrazi - portreti iz sveta filma in glasbe", maj 2011, Pomurski sejem Gornja Radgona in Kolosej Maribor
- Razstava "Obrazi - portreti iz sveta filma in glasbe", januar 2012, Kolosej Ljubljana
- Razstave ciklusa portretov »The Rolling Stones«, 2012, gostovanja širom Slovenije  (Razstavo si je virtualno ogledal tudi Mick Jagger, kot gost na razstavi pa je nastopil njegov brat Chris Jagger.)
- Razstavi »Obrazi«, 2012, Popek festival Gornja Radgona in Galerija Betnava Maribor
- Razstave »The Rolling Stones portreti«, 2012, Pokrajinski muzej Koper (s koncertom Chris Jagger trio), Hotel Kempinski, Hoteli Bernandin, Hotel Radin (s koncertom Sharie Williams)
- Razstava »Portreti«, 2014, Grad Negova, hotel Elizabeta Lendava, 2014
- Razstava »Legende«, portreti, 2015, Galerija Vinag Maribor
- Razstava, 2017, Chelsea Town Hall London, Frida/Kate
- Razstava »Obrazi«, 2019, Galerija Kulturnega doma Gornja Radgona, Grad Negova in Progrin Radenci
(stalna razstava, odprta do nadaljnjega)
- Navedba del Tamare Vogrin Tare v knjigi Curatorial - Leaders in Contemporary art, 2019
- 3D Art muzej, stalna interaktivna razstava od jeseni 2020, Gornja Radgona



Več v Kultura in izobraževanje