Tudi v Ljutomeru obeležili Dan slovenskega športa

Športna zveza Ljutomer je skupaj s svojimi članicami, organizirala DAN ŠPORTNIH DRUŠTEV za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Istega dne zvečer pa je Športna zveza Ljutomer pripravila že 57. sejo skupščine Športne zveze Ljutomer.

Prlekija-on.net, nedelja, 27. september 2020 ob 08:38
Dan športnih društev

Dan športnih društev

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna igrišča in polne športne dvorane ter fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 17. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Ta dan smo obeležili tudi v Ljutomeru saj je Športna zveza Ljutomer, skupaj s svojimi članicami, organizirala DAN ŠPORTNIH DRUŠTEV za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Namen predstavitve je bil, da se učencem prikaže čim več različnih športov, da športno društvo predstavi svojo športno panogo vsem učencem, jih nad svojo panogo navduši in morda pridobi nove člane v svoje vrste ter, da so učenci celo dopoldne športno aktivni. 
Predstavitev športnih društev je potekala v športni dvorani ŠIC Ljutomer in v telovadnici pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer. Sodelovalo je kar 9 športnih društev: Kickboxing klub Pomurje, TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija, ŠD KMN Meteorplast, TVD Partizan Ljutomer košarkarski klub Ljutomer, ŠD Strelec Grlava, TVD Partizan Ljutomer karate sekcija, Twirling klub Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer judo sekcija in Ženski odbojkarski klub Ljutomer.

Učenci so krožili po pripravljenih postajah in se preizkusili v različnih športih.

Na koncu je vsak učenec prejel čokoladico frutabela z napisom »Dan slovenskega športa«, katere je podaril OKS-ZŠZ Slovenije. Učenci iz prve triade pa so prejeli še zapestnice.

Ta dan so bili športno aktivni tudi na podružnični osnovni šoli Cven in na podružnici Cvetka Golarja, kateri so prav tako prejeli frutabelo in zapestnico.

Istega dne zvečer pa je Športna zveza Ljutomer pripravila že 57. sejo skupščine Športne zveze Ljutomer. 
Na skupščini so se potrdila poročila za leto 2019, sprejel se je tudi plan dela za leto 2020.

Po podatkih iz poročila je razvidno, da Športna zveza Ljutomer vsako leto pripravi več prireditev na katerih sodeluje vedno več udeležencev različnih starosti. 
Tako je bilo v letu 2019 organiziranih 145 športnih prireditev, ki so se zvrstile v 172 dneh in na katerih je sodelovalo 5.071 udeležencev.

Na skupščini je bila v Športno zvezo Ljutomer sprejeta nova članica. Kot 59 članico pozdravljamo Društvo Kameščonci SP in jim želimo obilo konstruktivnega sodelovanja.

V letu 2020 je bilo realiziranih večina zastavljenih ciljev in načrtovanih projektov (če izvzamemo obdobje marec-maj), zvrstile pa so se tudi nove aktivnosti in prireditve. Za preostanek leta pa si najbolj želimo, da bi lahko delovali nemoteno. Seveda bo vse odvisno od letos neljube situacije povezane s Covid-19.

Zahvaljujemo se vsem članicam, športnim društvom, za dobro sodelovanje v preteklem obdobju.

Vedno pa smo odprti za nove predloge, nove ideje in nove aktivnosti.

S tem je bil zaključen res pester 23. september - Dan slovenskega športa. Upamo in želimo pa si, da bi bili športno aktivni skozi celotno leto in ne samo na ta dan.

Športna zveza LjutomerVeč v Šport