Kulturna šola OŠ Ivanjkovci: Šola s plesnim ustvarjanjem izstopa iz povprečja

OŠ Ivanjkovci je med redkimi šolami, ki v okviru svojih kulturnih vsebin, skrbijo tudi za plesno ustvarjanje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. oktober 2020 ob 09:27
Marko Repnik in Maja Novak, Osnovna šola Ivanjkovci, foto: Matej Maček

Marko Repnik in Maja Novak, Osnovna šola Ivanjkovci, foto: Matej Maček

V ponedeljek, 28. septembra, je v Mestnem muzeju Ljubljana v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) potekala zaključna slovesnost projekta Kulturna šola 2020. Letos je naziv kulturna šola prejelo kar 85 osnovnih šol, ki so zadostile pogojem, v ožji izbor za višja priznanja pa se jih je uvrstilo trinajst. Poleg naziva Naj kulturna šola so podelili še priznanja v kategorijah, vezanih na velikost šole, in za posebne dosežke na devetih kulturnih področjih. Priznanja je podelil mag. Marko Repnik, direktor JSKD.

Izjemno uspešno so sodelovale tudi prleške osnovne šole. Med dobitnicami najvišjih priznanj je bila tudi OŠ Ivanjkovci, ki je prejela priznanje za posebne dosežke na področju plesne dejavnosti. Priznanje je iz rok direktorja prevzela Maja Novak, profesorica razrednega pouka na Osnovni šoli Ivanjkovci.

Osnovna šola Središče ob Dravi si je prislužila naziv Naj kulturna šola v kategoriji male šole in podružične šole, foto: Matej Maček

OŠ Središče ob Dravi Naj kulturna šola leta 2020 v kategoriji male šole in podružnične šole


Med redkimi šolami, ki v okviru svojih kulturnih vsebin, skrbijo tudi za plesno ustvarjanje

"Na Osnovni šoli Ivanjkovci izvajajo kvalitetno kulturno-umetniško dejavnost na različnih področjih. Plesno ustvarjanje je še eno, s katerim šola izstopa iz povprečja. Odličnost svoje plesne ustvarjalnosti potrjujejo z uspehi na območnih in regijskih revijah plesnih skupin. Prav tako šola vlaga v strokovno usposobljenost mentorice plesne dejavnosti, kar kaže na željo po razvoju na tem področju. To jih uvrša med redke šole, ki v okviru svojih kulturnih vsebin, skrbijo tudi za plesno ustvarjanje in zato jim Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti podeljuje prav posebno priznanje za področje plesne dejavnosti," se glasi obrazložitev JSKD.



Več v Kultura in izobraževanje