Za prehitro vožnjo prejel globo 1.200 evrov in 9 kazenskih točk

29-letni voznik iz okolice Šentilja, je izven naselja Pernica na razdalji 1.028 metrov vozil s povprečno hitrostjo 199 km/h, kar je za 69 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. oktober 2020 ob 13:12
Voznik je vozil prehitro, foto: PPP Maribor

Voznik je vozil prehitro, foto: PPP Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor so minuli petek v večernih urah s civilnim policijskim službenim vozilom, ki ima vgrajen video-nadzorni sistem Provida 2000, opravljali nadzor prometa na avtocesti A5 med Pernico in Dragučovo. Na tem odseku avtoceste je hitrosti omejena na 130 km/h.

Med nadzorom hitrosti so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, ki ga je vozil 29-letni voznik iz okolice Šentilja, izven naselja Pernica na razdalji 1.028 metrov vozil s povprečno hitrostjo 199 km/h, kar je za 69 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje na avtocesti.

Policist je vozniku na kraju ugotovljenega prekrška, za katerega je predpisana sankcija 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, izdal plačilni nalog.

Policisti voznike znova opozarjajo, da hitrost vožnje prilagodijo omejitvam hitrosti, izraženim s postavljeno prometno signalizacijo, pri tem pa velja opozoriti tudi na prilagajanje hitrosti vožnje vozil glede na trenutne vremenske in prometne razmere ter stanje cest, ki so v tem jesenskem času pogosto mokre in spolzke. Neprilagojena hitrost vožnje je dejavnik in vzrok prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato velja nasvet, da vozimo previdno, defenzivno in da med vožnjo z vozili upoštevamo cestno prometne predpise.



Več v Črna kronika