Policija v poostren nadzor nad upoštevanjem priporočil in odlokov za zajezitev širjenja okužb

Policija poziva: »spoštujte ukrepe za zajezitev širjenja okužb, tako zaradi sebe kot zaradi drugih«.

Prlekija-on.net, četrtek, 8. oktober 2020 ob 14:331
Policija

Policija

Policija poziva: "spoštujte ukrepe za zajezitev širjenja okužb, tako zaradi sebe kot zaradi drugih". Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo zaradi izjemnega povečanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi policija v naslednjih dneh z različnimi oblikami dela, kot so skupni nadzori z zdravstvenim inšpektoratom in drugimi pristojnimi inšpekcijskimi službami, ugotavljanje kršitev v samostojnih nadzorih, varovanje javnih zbiranj, in pri izvajanju rednih nalog še bolj pozorna, ali se upošteva priporočila strokovnjakov in sprejete zakone ter odloke, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Aleš Hojs, foto: Urad vlade za komuniciranje/zajem zaslona

Od polnoči naprej zbiranje samo še do deset ljudi; strežba le za mizami


"Čeprav so prepovedi, še posebej tiste, ki močno vplivajo na družabno življenje ljudi, za vsakega razumljivo neprijetne, pa je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro nas vseh. Še posebej zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s koronavirusom lahko usodna," sporočajo.

Policisti zato znova pozivajo: "Ravnajte odgovorno, spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih, saj lahko le vsi skupaj z odgovornim in samozaščitnim vedenjem ustavimo širjenje virusa."Več v Slovenija