O Radencih s Künštnimi Prleki

Po Muri do značilnosti občin desnega brega

Filip Matko, petek, 8. april 2011 ob 09:143
Ob reki Muri

Ob reki Muri

V Radencih, na Zavodu za turizem in šport, se je 7. aprila popoldne oglasil Uroš Maučec, namestnik direktorja in odgovorni urednik murskosoboške televizije Idea. Prišli pa so tudi predstavniki Zavoda za turizem in šport, Osnovne šole Radenci, Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, Kulturno umetniškega društva Bubla Radenci, Mladinskega društva Vrelec Radenci in folklorne skupine KD Janko Divjak.

Razgovor je tekel o pripravah na snemanje 8-minutnega tv-filma s Künštnimi Prleki, ki sodi v poseben promocijski projekt o turizmu na desnem bregu reke Mure. Vanj bodo v 20-minutnem tv-filmu zajete turistične, zgodovinske in krajinske značilnosti občin Apače, Gornja Radgona, Radenci, Križevci, Veržej in Razkrižje.

Vsi so pohvalil pripravljen scenarij, ki bi naj Radence zajel v smislu gesla »Tri srca na dlani« in ljubezni. Tako bi se naj Künštni Prleki, ko po reki Muri priplujejo do občine Radenci, »zaljubili« v ključne osebe, ki bodo poosebljale turistično ponudbo v tej občini: kmečko dekle, ki gre z vrčem po vodo do slatinskega izvira; sprehajalko pred zdraviliščem izpred 125 let; rekreacijsko animatorko za kolesarske in pohodniške poti; dekle na konju (Radenska konjenica) ter v gozdne vile, ki jih srečajo v Gozdu zaljubljenih dreves. Po osmih ljubezenskih minutah v Radencih pa Künštni Prleki nadaljuje svojo vožnjo po Muri novim dogodivščinam naproti.

Obveljal je dogovor o sprejetih zadolžitvah za posamezne naloge, kajti dvodnevno snemanje sicer samo 8-minutne zgodbe na filmu je predvideno najpozneje do sredine maja.


Več v Glasba in film