Blagoslovili Materinski dom v Murski Soboti

Po petih letih iskanja so končno le našli primerno hišo v središču Murske Sobote.

Prlekija-on.net, sreda, 14. oktober 2020 ob 09:54
Blagoslov Materinskega doma v Murski Soboti

Blagoslov Materinskega doma v Murski Soboti

V četrtek, 8. oktobra, sta škof msgr. dr. Peter Štumpf in predsednik Škofijske karitas Murska Sobota Jože Hozjan blagoslovila novo enoto Materinskega doma v Murski Soboti.

Za 17. marec so imeli že prvič povabilo mnogim dobrotnikom, ki so pomagali pri obnovi petdeset let stare hiše za program materinskega doma. Žal so takrat morali zaradi razglasitve epidemije koronavirusa slavnostno odprtje in blagoslovitev odpovedati.

Že julija so se nato ponovno dogovorili, da to slovesnost opravijo oktobra. Žal so tudi tokrat morali blagoslovitev opraviti brez zunanjih vabljenih, razen župana Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksandra Jevška, ki se je zahvalil za zelo dobro sodelovanje s Karitas na celotnem socialno karitativnem področju.

Po petih letih iskanja so končno le našli primerno hišo v središču Murske Sobote. Z veliko podporo dobrotnikov in donatorjev so celo lansko leto pripravljali hišo. Ob tej priložnosti se jim zahvaljujejo za vso pomoč in podporo.

Hvaležni bodo za vsakršno pomoč tudi v naprej, ki jo lahko nakažete na: TRR Nova KBM: SI 56 0488 1000 3294 833 ali na SMS s ključno besedo KARITASMS5 in darovali boste 5 eur.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje