Prostovoljci očistili del struge potoka Črnec

Skupaj so nabrali veliko količino odvrženih odpadkov, ki so jih našli v potoku ali na obrežju

Prlekija-on.net, petek, 16. oktober 2020 ob 19:35
Prostovoljci očistili del struge potoka Črnec

Prostovoljci očistili del struge potoka Črnec

Občina Črenšovci se je pridružila dnevu za spremembe »Dobro za ljudi in planet« in v okviru Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva, pripravila, skupaj s prostovoljci, ribiči, čebelarji in drugimi iz občne Črenšovci, čistilno akcijo na temo »Očistimo potok Črnec, ki teče skozi del občine Črenšovci. Gre urejen potok Črnec, v katerem še vedno teče bistra in čista voda.

Na potoku Črnec je bilo svoj čas veliko mlinov v katerih so mlinarji mleli žitarice, koruzo, ponekod pa so imeli tudi oljarne. V potoku Črnec so svojčas pred leti kopali mladi iz bližnjih vasi, ribiči pa so lovili ribe. Skratka vse se je spremenilo, a nostalgija potoka Črnec je ostala vse do danes.

Prostovoljci, ki so sodelovali v akciji očistimo potok Črnec so se zbrali v Trnju pri mostu čez potok Črnec pri starem mlinu. Čistili so del struge potoka Črnec in njeno okolico. Skupaj so nabrali veliko količino odvrženih odpadkov, ki so jih našli v potoku ali na obrežju. Med odpadki pa je bilo tudi veliko embalaže, razne steklenice pa tudi nevarni odpadki. Občina je poskrbela za odvoz odpadkov, ki so jih zbrali prostovoljci, ki so s seboj prinesli razno orodje, kot so grablje, vile, kosilnice...

Jože Žerdin



Več v Kultura in izobraževanje