Pazljivo, nepridipravi kradejo vrednejše traktorje

Neznanci so odtujili en stroj Takeuchi z delovnimi žlicami ter dva traktorja znamke New Holland.

Prlekija-on.net, sobota, 17. oktober 2020 ob 18:36
Odtujen leto dni star traktor, znamke New Holland, tip T5.95 z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739

Odtujen leto dni star traktor, znamke New Holland, tip T5.95 z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739

Policisti PU Maribor so obravnavali tri primere odvzema motornih vozil in sicer je v prvem primeru neznani storilec na območju Spodnjega Dobrenja 16. 10. 2020 v nočnih urah odtujil delovni stroj, znamke Takeuchi s pripadajočimi tremi delovnimi žlicami. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika delovnega stroja za okoli 20.000 evrov.

V drugem primeru pa je neznani storilec tekom minule noči na območju Zg. Senarske odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, modre barve, z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739 in s tem dejanjem oškodoval lastnika traktorja za okoli 44.000 evrov. Policisti v obeh primerih nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Podoben traktor znamke New Holland so neznani storilci odtujili že noč prej na Zgornjem Hlapju, a ga je lastnik s pomočjo znancev našel v Vukovju.

V obeh primerih sta bila traktorja odtujena z originalnimi ključi. Zato policisti pozivajo vse lastnike vozil, še posebej kmetijskih traktorjev in delovnih strojev, naj kontaktne ključe skrbno shranjujejo in ravnajo samozaščitno. Na tak način v veliki merijo onemogočijo tatove pri njihovi nameri.

Ker so kriminalisti v zadnjih dneh tudi na drugih območjih zaznali povečano število tatvin kmetijskih traktorjev znamke New Holland, pozivajo lastnike traktorjev, predvsem te znamke, da še posebej poskrbijo za varnost svojega premoženja in da so pozorni na neznance, ki se pojavljajo v okolici njihovih bivališč oz. kmetij.

Vse, ki bi karkoli vedeli o tatvinah teh traktorjev ali imajo informacije, ki bi lahko bile kriminalistom v pomoč pri iskanju ukradenega traktorja, naj to sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.