V Radencih o signalizaciji poti

Podrobna označitev Gozda zaljubljenih dreves

Filip Matko, ponedeljek, 11. april 2011 ob 13:374
Signalizacija poti

Signalizacija poti

Na Zavodu za turizem in šport Radenci so prisluhnili nasvetu arhitekta Marjana Petkovška o gozdni signalizaciji ter sklicali srečanje zainteresiranih, da se dogovorijo o označevanju številnih poti v Občini Radenci, ki jih obiskujejo turisti, izletniki, popotniki, pohodniki, pa tudi šolarji, ko gre za učne poti.
Zelo dobro je že označena »Atilova pot«, nekoliko manj »Pot med vrelci življenja«, manjkajo oznake do prenovljene trim steze, pomanjkljiva je označitev »Poti ob Muri«, povsem na novo pa se bo označilo »Kolesarsko pot« ter pot do »Gozda zaljubljenih dreves« in posamezne značilnosti v njem ter pot za nordijsko hojo. Marsikje se te poti križajo (prečkajo) ali pa celo potekajo po istih poteh.

Prej imenovani strokovnjak na tem področju, Marjan Petkovšek, je pripravil knjižico z naslovom »Gozdna signalizacija, bonton, učna pot«, v njej pa so predlogi za urejanje turistično-usmerjevalne, edukativne in druge obvestilne signalizacije. Tako bi se naj razlikovalo štiri vrste informativnih tabel, ki bodo imele obliko elipse, velikosti 55 krat 38 centimetrov: table učnih poti (UP), usmerjevalne table (TP), table gozdnega in pohodniškega bontona (GB) ter table opozoril in prepovedi (OP). Ponujena je bila tudi brezplačna izdelava takšnih tabel za poti v Občini Beltinci, če se opisi ter vsebina za te table kar hitro pripravijo.

Predstavniki nekaterih društev ter osnovnih in srednjih šol so sprejeli obvezo, da pripravijo gradivo ter popis poti, ki so potrebne dodatnih oznak. Zavod za turizem in šport Radenci pa bo pripravil vse potrebno, da se po izdelavi informativnih tabel te tudi čim prej namestijo. To bo vsekakor potrebno narediti še pred turistično sezono, kolesarji pa obljubljajo, da za kolesarsko pot poskrbijo z oznakami sami in to do letošnje jeseni.


Več v Šport