Prometna nesreča s hudo telesno poškodbo

Nesreča se je zgodila na regionalni cesti izven naselja Hotiza

PU Murska Sobota, ponedeljek, 11. april 2011 ob 20:52
Policija

Policija

Dne 11. 4. 2011 ob 15.10 uri se je na regionalni cesti izven naselja Hotiza (zaselek Grede), zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zgodila prometna nesreča, v kateri se je hudo telesno poškodovala ena oseba. Materialna škoda na osebnem avtomobilu znaša približno 3.000,00 EUR.

Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 40-letni voznik osebnega avtomobila, znamke Renault Clio, vozil po regionalni cesti iz smeri Lendave v smeri Črenšovec. V avtomobilu v času nesreče ni imel sopotnikov. Izven naselja Hotiza (zaselek Grede) je na ravnem delu vozišča, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal na desno bankino in nekaj časa peljal po njej. Nato je sunkovito zavil v levo nazaj na vozišče, zaradi česar je zadnji del osebnega avtomobila obrnilo za 90 stopinj v desno. Osebni avtomobil je bočno drsel čez vozišče proti levi bankini, kjer je zdrsnil z vozišča in s prednjim desnim bočnim delom trčil v drevesa ob cesti. Po trčenju v drevesa ga je odbilo nazaj na vozišče, kjer je obstal na kolesih.

Voznik osebnega avtomobila, ki je bil v času nesreče pripet z varnostnim pasom, se je v nesreči hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.

Zaradi reševanja prometne nesreče je bila cesta popolnoma zaprta, zato je promet potekal izmenično enosmerno po traktorski stezi ob regionalni cesti. Na kraj so prišli tudi gasilci, ki so ponesrečenega rešili iz poškodovanega avtomobila.

O nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec, ki se ogleda nista udeležila.


Več v Črna kronika