Županja izdala sklep o zagotavljanju nujnega varstva predšolskih otrok

Zaradi zagotavljanja nujnega varstva predšolskih otrok iz območja Občine Ljutomer se organizira delovanje Vrtca Ljutomer, Vrtca pri OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Vrtca pri OŠ Stročja vas in Vrtca pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer na Cvenu.

Prlekija-on.net, nedelja, 1. november 2020 ob 09:10
Vrtci v ljutomerski občini bodo naslednji teden odprti za nujno varstvo

Vrtci v ljutomerski občini bodo naslednji teden odprti za nujno varstvo

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je na podlagi 2. člena Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 152/ 20), na podlagi posvetovanja z ravnatelji šol in vrtca v občini in po predhodnem preverjanju situacije pri starših, ki nujno potrebujejo varstvo otrok, izdala sklep o zagotavljanju nujnega varstva predšolskih otrok.

Sklep:

1. Zaradi zagotavljanja nujnega varstva predšolskih otrok iz območja Občine Ljutomer se organizira delovanje Vrtca Ljutomer, Vrtca pri OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, Vrtca pri OŠ Stročja vas in Vrtca pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer na Cvenu, saj se bo le na ta način zagotovilo čim manjše združevanje otrok ter zagotovilo varnost otrok, zaposlenih in staršev, ki bodo prihajali v vrtec. 
2. Pri organizaciji in izvajanju nujnega varstva otrok je potrebno upoštevati trenutno epidemiološko stanje in priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2, ki jih je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje. 
3. Starši otrok, kateri vrtca ne bodo obiskovali, so v tem obdobju oproščeni plačila vrtca. 
4. Sklep prične veljati z objavo na spletni strani Občine Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje